Johan Oremo, veckans talang

Johan Oremo… det är en spelare som med dunder och bråk har exploderat och utvecklats till en stor svensk potentiell stjärna på bara några år. Johan Oremo föddes utanför Söderhamn i den lilla förorten Mohed. Det var också där han började sin fotbollskarriär, i den lilla fotbollsklubben Moheds SK. Efter ett tag så Bytte Oremo juniorfotboll mot seniorfotboll i samband med att han bytte klubb till IFK Bergvik. Oremo spelade i IFK Bergvik i ett par säsonger innan han med sin bror, Emil Oremo, lämnade klubben för att testa lyckan hos seriekonkurrenten Rengsjö SK. Efter två säsonger i Rengsjö så klättrade de båda bröderna uppåt i seriesystemet och bytte till division 3-laget Bollnäs GIF/FF. Johan Oremo spelade inte mer än ett halvår i Bollnäs innan han flyttade vidare till division 3-laget Söderhamns FF.

Inför år 2007 så gick Oremo från Söderhamn FF till det Allsvenska laget Gefle IF där han gick direkt in i startelvan. Oremo började med att göra tre mål på de första fem matcherna för klubben. Oremo gjorde succé första säsongen i Gefles tröja och kom trea i den Allsvenska skytteligan med 11 mål. Samma år så debuterade han i det svenska U-21 landslaget och utsågs på fotbollsgalan 2007 till årets nykomling inom fotboll. Oremo debuterade i Sveriges A-landslag den 13 januari 2008 borta mot Costa Rica där han fick hoppa in i den andra halvleken. Hittills så har Oremo mäktat med 15 matcher för det svenska U-21 landslaget och två stycken A-landskamper för Sverige.

En utav de allsvenska storklubbarna som verkligen fick upp ögonen för Johan Oremos prestationer på planen var Djurgården. Det sägs att Djurgården lade bud på ungefär 10 miljoner kronor för den gänglige anfallaren för att Gefle skulle släppa honom. Budet accepterades och den 13 juli 2008 skrev Oremo vid den ringa åldern av 21 år på ett 4.5 års kontrakt med Djurgårdens IF och lämnade Gefle för att pröva lyckan i Djurgården. Inför säsongen 2009 så bytte han också tröjnummer från 27 till det magiska numret, nummer 9.

Johan Oremo är en spelare med oerhörd talang som kommer att bli ett stort namn i Sverige, men också kanske i Europa, frågan är bara hur stort namnet kommer att bli.

Fakta om Johan Oremo

Nationalitet: Sverige

Tröjnummer: 9

Född: den 24 oktober 1986

Längd: 186 cm

Vikt: 78 kg

Lag: Djurgårdens IF

Position: Anfallare

Längd: 1.86 cm

Vikt: 78 kg

Moderklubb: Moheds SK

Övriga klubbar: IFK Bergsvik, Rengsjö SK, Bollnäs GIF/FF, Söderhamn FF, Gefle IF (2007-2008), Djurgården (2008-2010).

Svaghet: Har en tendens till att gå sönder (skadebenägen).

Styrka: snabb, teknisk, bra avslutare.

Leave a Comment