Juventus fjärde vinstlösa match

Genoa – Juventus  11 mars 2012

 

Fortsatta problem för Juventus anfall, nu även med tunga skador i försvaret.

Under de senaste 4 matcherna så har två saker börjat synas väldigt klart hos Juventus, anfallet och försvaret. De finns tillräckligt med chanser att göra mål, som syntes mot Genoa, men våra anfallare, åtminstone anfalls duon som spelar nu, kan inte hitta nätet. Sedan är de problemen med vårat försvar, Bonucci visar gång på gång att han fortfarande är väldigt orutinerad och gör små misstag som kostar väldigt stort. Med Chellini och Barzagli borta pga skador och Bonucci borta för den här matchen på grund av tidigare rött kort så såg försvaret inte ut att vara i sin finaste form.

Jag skulle kunna sitta och rabbla upp alla målchanser som Juve hade, Pepe, Matri, Vucinic, Marchisio, Pirlo, Giaccherini, alla hade väldigt fina chanser och åtminstone en borde ha suttit! Sedan var de också väldigt tragiskt att Pepe fick ett mål bortdömd på grund av en väldigt, väldigt tveksam offside.

Så istället för att sitta och rabbla målchanser som bara kommer få Juventinos att bli förbannade så vädjar jag istället till Conte och Marotta att till sommaren, Köpa en Världsklass anfallare, en central försvarare skulle inte heller vara dåligt då vi behöver byta ut Bonucci. Men tills sommaren och Transferfönstret öppnar, sätt en mål hungrigare anfallare in, jag vill personligen se Quag inne på plan oftare och helst från start. Han kommer att göra mål, han behöver bara hitta tillbaka till sin form som han hade förra året innan skadan. Här är ett till tips, du har Alessandro Del Piero på bänken! Spela han med Pirlo och se magi skapas, jag menar det är hans sista år (olyckligtvis) låt han inte ruttna på bänken, spela han!

 

För att det inte ska vara väldigt ensidigt och för ni ska få en matchbild så inledde Genoa matchen men ett direkt anfall som Buffon fick rädda med en underbar räddning, så Genoa hade också lite gnista. Gilardino hade ett läge runt 78de minuten som var väldigt farlig men som lyckligtvis gick högt.

Så de är en sak till Juventus går upp i en stark offensiv position och lämnar luckor i försvaret som motståndarna kan använda. Man märkte förut att när de var Chellini och Barzagli där bak så kunde dom läsa av spelet och avbryta många kontringar och fortsätta ge stöd till anfallet. Med deras frånvaro så märks det att vi inte har tillräckligt med rutin i centrala försvaret.

 

Ursäktar att det inte var en bättre matchrapport och mer en ”krönika” men alla som följer Juves matcher vet vad som händer och vet att detta är djupt irriterande att se. Vi förlorade inte matchen men oavgjort i vårat läge nu är en förlust, nu är vi 4 poäng ifrån Milan och det svider mer, vi kan komma att gå en obesegrad säsong utan att ta hem liga titeln.

 

Forza Mi Grande Amore Juventus!

Leave a Comment