Juventus förblev obesegrade – Lazio blev fyra

Juventus blev det tredje laget i ligans historia att gå obesegrade ur en hel säsong av Serie A efter 3-1-vinsten mot Atalanta. Alessandro del Piero tog farväl med ett snyggt 2-0-mål. I Rom vann Lazio toppmatchen mot Inter med 3-1, men fick ändå nöja sig med en fjärdeplats och kval till Europa League efter Udineses seger mot Catania.

Juventus hade inför matchen mot Atalanta redan säkrat den italienska ligatiteln. Men man var även ute efter att gå igenom hela ligasäsongen utan någon förlust på hela 38 matcher. 22 vinster och 15 oavgjorda inför Atalanta, skulle den förlustfria sviten spricka? Svar: Nej. Istället vann Juventus med 3-1 efter mål av Luca Marrone, Alessandro del Piero (som gjorde sin avskedsmatch) och Andrea Barzagli på stopptid med en straff. Stephan Lichtsteiner hade visserligen gjort ett självmål till 2-1 i slutet, men Atalanta kom aldrig närmare än så. De slutade på en tolfte plats i Serie A med 46 poäng, medan Juventus tog hem titeln på sina 84.

Samtidigt som Juventus – Atalanta pågick en annan match i huvudstaden Rom och Stadio Olimpico, när Lazio tog emot Inter. Bägge lagen hade chansen på tredjeplatsen som innebar kval till Champions League, men inget av lagen lyckades knipa den. Diego Milito satte 0-1 på tilläggstid i första halvlek med en straff men i andra halvlek vände Lazio på steken. Mål av Libor Kozák i 59:e, Antonio Candreva i 63:e och Stefano Mauri i den 91:a minuten säkrade segern för Lazio som fick nöja sig med en fjärdeplats efter säsongen. Detta innebär att de får kvala till nästa års Europa League.

Leave a Comment