Juventus hade inga problem med Palermo

Det var en härlig stämning när de båda lagen klev ut på Juventus stadium denna soliga söndag, allra gladast efter matchen var de svartvita då de gick upp i serieledning trots en match mindre spelad än tvåan Lazio. Palermo som ännu inte gjort mål på bortaplan i år fick möta ett Juventus som spelade underbar fotboll. Palermo kändes aldrig nära att ens hota Juventus i och med deras komfortabla 3-0 vinst. Många svartvita supportrar har nog namnet Claudio Marchisio på sina läppar då han var fantastisk i dagens match, samt att han spelat bra under hela hösten. Det var många i Juventus som imponerade och allt för få i Palermo som gjorde det, plus till Miccoli.

Första halvlek inleddes med ett skoningslöst tempo från Juventus sida och det kändes som att målen skulle trilla in titt som tätt men Palermo orkade hålla undan i ungefär 20 minuter sedan satte Simone Pepe 1-0. Juventus ägde första halvleken, de var hungriga och vann boll tidigt i banan, de spelade helt enkelt mästerligt. Fast sedan gjorde ju Palermo en ganska rutten insats med alldeles för många felpassningar och bolltapp vilket gjorde det lättare för Juventus att pressa dem så högt upp som de gjorde. En som ska ha mycket beröm är den fortfarande lika stabile Gianluigi Buffon som var lugn, behärskad och bestämd längst bak. När den första halvleken var klar så tänkte jag orkar Juventus hålla uppe denna sjuka standard en halvlek till tro?

Juventus gav svar på tal och svarade för en spelmässigt lika bra halvlek som den första, samt att de gjorde två mål. Matri och Marchisio målskyttar, fast Juventus hade bud på mer då Palermo lämnade stora luckor i sitt försvar. Det är nästan läskigt hur bra Juventus är för tillfället, stort självförtroende och hungriga spelare brukar resultera i bra resultat och det kan man ju minsann hålla med om. Självförtroende är något Palermo skulle behöva mycket av, inte ett mål på bortaplan i år och det syns att de är obekväma och inte har det där självförtroendet som behövs när man möter ett såpass duktigt lag som detta. Vi får se om Juventus fortsätter att spela såhär bra och ifall Palermo kan vända på denna negativa bortatrend.

/ Anton Ericsson

 

Leave a Comment