Juventus hemmabesegrade Napoli

Juventus och Napoli befann sig på samma poäng och i toppen av Serie A-tabellen inför den här matchen. Det väntades bli en mycket intressant tillställning på Juventus Stadium, där de flesta ställt sig frågan om Napoli kan utmana Juventus om ligatiteln den här säsongen.

Det var Juventus som inledde bäst i den första halvleken, när bland annat Sebastian Giovinco redan efter 58 sekunder tvingade Napoli-målvakten Morgan De Sanctis till en vass räddning.

Den farligaste chansen i den första halvleken fick dock gästerna, när Arturo Vidal drog ner Gokhan Inler ute till vänster strax utanför straffområdet. Fram klev Edinson Cavani för att lägga frisparken, som såg ut att vara från en alldele sför dålig vinkel för att hota. Men uruguayanens träff tog sig nästan in i det börtre krysset, där endast virket räddade hemmalaget.

I den andra halvleken följdes lagen åt, där ett försiktigt Napoli gjorde allt för att stänga igen bakåt mot Juventus. Men hemmalaget lyckades slutligen spräcka nollan på Juventus Stadium. Med tio minuter kvar av matchen slog Andrea Pirlo en fin hörna, där Martín Cáceres höll sig framme och distinkt tryckte in bollen med pannan.

Och det var inte slut där, för endast minuter senare var det dags för mål nummer två för Juventus. Napoli var inte med på tårna, när den mycket lovande Paul Pogba tryckte till på volley en bit utanför straffområdet. Bollen flög in hårt vid den högra stolpen och tvingade en chanslös Morgan De Sanctis till att på kort tid hämta ut bollen från nätet för andra gången den här kvällen.

Napoli lyckades inte ställa om efter det och Juventus tog samtliga tre poäng från mötet. Därmed rycker de regerande mästarna i toppen av Serie A-tabellen.

Leave a Comment