Juventus kryssade mot Cagliari

Vucinic och de tre Cagliari-spelarna | Foto: Valerio Pennicinio

Juventus var ute efter tre poäng hemma mot Cagliari för att sätta rejäl press på Milan inför deras derby mot Inter, men man lyckades bara få med sig 1-1 på Juventus Stadium sedan Andrea Cossu kvitterat i början av andra halvlek.

Den gamla damen visade att de menade allvar direkt i början och Davide Ballardinis mannar blev hårt tillbakapressade inledningsvis. Det skulle inte heller dröja så länge innan det första målet kom. Lichsteiner gjorde en fantastisk löpning på högerkanten och spelade osjälviskt fram Vucinic, som kunde göra 1-0 från nära håll.

Juventus fortsatte att pressa på efter ledningsmålet och var nära att utöka till 2-0 efter 24 minuters spel när en briljant passning från Marchisio fångade Vidal med överraskning, chilenaren kunde sedan inte få på ett riktigt avslut mot den ensamme Michael Aggazi i bortamålet.

I andra halvlek började Juventus ganska trögt och det straffade sig snabbt från Cagliaris sida. En crossboll från Larrivey blev uselt rensad av Bonucci och bollen hamnade hos Cossu, som tog ett par steg innan han avlossade ett otagbort skott för Buffon i Juventus målbur.

I slutskedet av matchen försökte Juventus med alla hjälpmedel och man satsade allt på ett kort – offensiven. Dock lyckades man inte få hål på Agazzi några fler gånger, utan man fick nöja sig med 1-1.  Milan förlorade dock i Milano-derbyt, vilket innebär att Juventus behåller serieledningen. Marginalen ner till Milan? Den är på en poäng.