Juventus – Roma 4-1 Ridå ner för Zemans mannar

Juventus körde bokstavligen över gästerna från Rom. De rivstartade med ett otroligt tempo samtidigt som Roma försvarade sig som juniorer. Första målet kom efter tio minuter efter en frispark utav Andrea Pirlo, pinsam insats i muren utav Roma försvaret. Det dröjde bara fem minuter sedan hade Castan dragit på sig en straff emot sitt Roma som Vidal slår in längs med den högra stolpen, Stekelenburg är ändå ganska nära att ta straffen men når inte riktigt dit. Sedan tar det bara tre minuter så kommer det en fin långboll i djupet på Matri som tar med sig bollen med bröstet och sedan slår in bollen bakom en chanslös Stekelenburg i Roma målet. Roma klarade inte av att hålla bollen inom laget och spelade enbart vårdslöst i första halvlek, det tog 27 minuter innan hela backlinjen hade ett varsitt gult kort. Det kunde lika gärna ha stått 5-0 i halvtid med tanke på det spelövertag Juventus hade.

Andra halvlek inleds med en massiv Roma press men som inte riktigt resulterar i något, Juventus håller i bollen bra och skapar flera goda möjligheter. I den 67:e matchminuten rivs Mattia Destro ner i Juventus straffområde och straffen tar Osvaldo hand om och slår in den bakom Buffon. Roma börjar nu sin kamp mot ännu en reducering, men med deras handbollsliknande anfallsspel så händer absolut ingenting. Istället kontrar Juventus och Giovinco rundar enkelt Romas målvakt och sätter dit det pinsamma slutresultatet 4-1.