Juventus tappade poäng mot Genoa

Efter Lazios hemmaförlust mot Chievo hade Juventus chansen att dra ifrån i toppen av Serie A när man mötte Genoa hemma på Juventus Stadium under lördagskvällen. Men matchen slutade oavgjort efter att Marco Borriello kvitterat till 1-1 efter Fabio Quagliarellas ledningsmål fjorton minuter tidigare. Juventus leder nu ligan sex poäng före Napoli, som spelar mot Parma under söndagen och kan krympa avståndet till tre poäng. Genoa ligger fortsatt under nedflyttningsstrecket efter den viktiga poängen mot serieledarna, men nu har de bara två poäng upp till säker mark.

Juventus tog tag i taktpinnen direkt i inledningen och skapade två chanser som borde resulterat i mål under den första halvleken. Claudio Marchisio var nära i mitten av första halvlek och Fabio Quagliarella var lika nära precis innan halvtidsvilan, men Sebastien Frey lyckades hålla tätt mellan stolparna. Han lyckades rädda ett bra avslut från Martin Caceres sex minuter in i andra halvlek, innan han fick se sig överlistad av Quagliarella. Stephan Lichtsteiner följde med i ett anfall på högerkanten och löpte in bakom Genoas backlinje, fick bollen och slog den på ett tillslag i sidled till Quagliarella som stod rakt framför mål. Andreas Granqvist försökte rensa men lyckades bara styra in Quagliarellas avslut in i eget mål.

Genoa kom dock tillbaka i matchen knappa kvarten senare, när Juraj Kucka slog ett inlägg med vänsterfoten från högerkanten och den förre Juventus-anfallaren Marco Borriello dök upp vid den bortre stolpen  och nickade bollen i mål. Borriello valde att inte fira målet för att visa respekt mot sina gamla lagkamrater och supportrar. Fem minuter senare blev Genoa ett decimerat lag när Antonio Floro Flores tvingades halta ut på grund av en skada och alla byten redan var gjorda. Bortalaget backade hem med hela laget och försökte försvara den poäng de hade under den sista kvarten.

Juventus satsade allt framåt och satte stor press mot Genoa-målet. Det dök dessutom upp två straffsituationer som blev omdiskuterade. Först när Mirko Vucinic blev dragen i tröjan, sedan när Andreas Granqvist ofrivilligt fick bollen på handen i slutsekunderna. Sebastian Giovinco var också nära att skruva in en frispark, men det var inte Juventus match. Genoa höll undan och lyckades säkra en väldigt oväntad poäng borta mot serieledande Juventus. Antonio Conte var förbannad och rusade in på planen direkt efter slutsignalen för att konfrontera domaren, men det hjälpte föga. Genoa fick den poäng som de var ute efter. Det är de säkert nöjda med.