Juventus utklassade Napoli

Quagliarella efter 3-0 | FOTO: Marco Luzzani

Efter en ganska dyster första halvlek satte Juventus fart i andra och vann med klara 3-0 hemma på Juventus Stadium. Bonucci, Vidal och Quagliarella blev målskyttar för Turin-laget.

Juventus hade chansen att ta in på Milan i toppen av Serie A och krympa avståndet uppåt till två poäng när man tog emot ligafyrorna Napoli på Juventus Stadium under söndagskvällen. Hemmalaget borde tagit ledningen redan efter fyra minuters spel när Marco Borriello oförklarligt missade att få huvudet på den delikata framspelningen av Andrea Pirlo.

Napoli och Marek Hamsik fick sedan en bra möjlighet att ta ledningen efter 13 minuter efter väggspel med Ezequiel Lavezzi men slovaken fick bollen för långt ifrån sig och den gick istället ut till inspark. Efter den lovande öppningen försämrades matchen dock snabbt  och det blev allt färre målchanser.

Den andra halvleken fortsatte i samma mönster innan Napoli misslyckades med att få bort Pirlos frispark efter 53 minuter. Bollen hamnade hos Mirko Vucinic som testade avslut, bollen styrde sedan på Leonardo Bonucci och gick in i mål. Juventus ökade senare på till 2-0 efter att Vidal vänt ut och in på Campagnaro och avslutat med ett skott i bortre hörnet i den 75:e minuten.

Fabio Quagliarella satte spiken i kistan med sitt 3-0 efter 83 minuters spel, framspelad av Alessandro del Piero. Quagliarella sprang in i straffområdet och avlossade ett lågt och hårt skott som Morgan de Sanctis inte hann reagera på. 3-0 stod sig sedan matchen ut, vilket innebar att Juventus hade krympt avståndet upp till Milan till två ynka poäng.