Juventus vintermästare i Serie A

Buffon firar med lagkamrater - Foto: Marco Luzzani

Juventus hade chansen att gå in i den andra halvan av Serie A som ligaledare när man gästade Atalanta under lördagskvällen. Det lyckades man med också, efter mål från Lichtsteiner och Giaccherini.

Juventus var nära att ta ledningen redan efter tre minuter, när Matri slösade bort en jättechans på passning av Pepe när han sköt över från nära håll. Matri hade också ett skott i stolpen efter elva minuters spel.

Fem minuter innan pausvilan avlossade Vidal ett tungt skott från 30 meters avstånd, som Consigli i Atalanta-målet styrde upp i ribban. Men hemmalaget lyckades hålla nollan ända in till halvtid. Väl i andra halvlek skulle de få bekänna färg.

Pirlo gjorde en underbar crossboll in mot mål efter 54 minuter, när högerbacken Lichtsteiner dök upp och nickade in bollen med hjälp av Consiglis vänsterhand. Ett förlösande mål för Juventus, som pressat på större delen av matchen innan målet.

Sju minuter senare hade Matri en jättechans att utöka bortalagets ledning när han snodde bollen och sprang sig fri, men hans lyftning gick utanför vänsterstolpen när han kom förbi försvaret och ställdes mot Consigli.

Med åtta minuter kvar fick Pirlo bollen utanför straffområdet och spelade i sidled till inhopparen Luca Marrone, som lyfte fram bollen till Giaccherini som slog in 2-0 på volley. Därefter hände inget mer, utan Juventus kunde titulera sig inofficiella vintermästare i Serie A.