Kalmar blev överkörda i premiären

På lördagseftermiddagen drog äntligen Allsvenskan igång igen. Efter knappt fyra månaders uppehåll och en rekordtidig allsvensk start, inledde Kalmar säsongen med att ta emot IFK Göteborg hemma på Fredriksskans. Och det skulle bli en intressant match.

Redan efter fem minuter får Kalmar ett offensivt inkast. Inkastet kastas långt in mot straffområdet och når fram till Erik Israelsson som får till en fin träff på bollen. Pang. I ribban. Tio minuter senare är det dags igen, IFK:s nyförvärv Alexander Faltsetas sparkar ner Kalmars brasse Ricardo Santos i eget straffområde. Dagens domare Stefan Johannesson står bra till och pekar på straffpunkten. Santos heter straffskytten och Kim Christensen heter målvakten som slänger sig, sträcker upp en hand och räddar bollen från att gå in i mål.

Efter en bra inledning av Kalmar så blev det bara mer och mer blåvitt. I den 28:e minuten kommer Tobias Hysén fri med målvakten efter en fin pass av Selakovic, Hysén sparkar däremot bollen lite för långt framför sig och Wastå får tag i den. Men bara en minut senare var det dags igen, Tobias Hysén springer i djupled, får bollen strax utanför straffområdet och skjuter via en Kalmar-spelare in i mål. 0-1.

I Början av andra halvlek var Tobias Hysén framme igen. Den heta målskytten tunnlar sig förbi Kalmars finske nyförvärv Arajuuri innan han placerar in bollen till 0-2.

Efter en frispark i den 67:e minuten nickar Hjalmar Jónsson in bollen till 0-3, vilket också blir slutresultatet. Ett slutresultat som inte riktigt visar hur matchbilden såg ut, jag tycker Kalmar hade förtjänat ett eller två mål.

Tabell, resultat och skytteliga hittar du här

[poll id=”32″]

Leave a Comment