Klarar Bordeaux hålla nerverna i styr?

Idag spelas den absolut sista omgången i franska Ligue 1, vilket är den enda kända ligan ute i Europa där det fortfarande är dramatik denna säsong.

Som tidigare skrivet leder Bordeaux ligan med 77 poäng, tre poäng före Marseille på 74. Bordeaux spelar idag mot ett nerflyttningshotat Caen som kommer kämpa för sin överlevnad i den högsta ligan. För att göra det här enkelt för er så är det så att:

  • Bordeaux behöver bara ta en poäng mot Caen, sen spelar det ingen roll vad det blir mellan Marseille och Rennes
  • Förlorar Bordeaux samtidigt som Marseille inte lyckas ta tre poäng mot Rennes blir Bordeaux mästare
  • Övriga scenarion (OM vinner, Bordeaux förlorar) resulterar i att Marseille blir mästare

Som man ser är det vinstadslaget som har bollen i handen.

För att lämna toppen lite som det läggs så otroligt mycket fokus på så kan jag lova att Lyon stannar på den platsen dem är på idag, en tredje placering. Även Auxerre och Nice slutar på en åttonde respektive nionde plats samt Le Havre som är klara för Ligue 2 då dem sitter på en 20e placering. Som ni kan räkna ut är det endast fyra placeringar som är spikade och klara inför avslutningsomgången.

Ska vi ta en blick neråt i tabellen så hittar vi St Etienne som är på dekis och ”vinna eller försvinna” är ett faktum för Les verts, och jag personligen vill att det ska bli vinna för deras del. Ett klassiskt lag som ASSE hör inte hemma i L2.

Vi kan även nämna att storlaget Milan gjort en av sina sämsta affärer hittills då man någonstans gjorde en felberäkning angående Yoann Gourcuff och släppte honom till Bordeaux för 15 miljoner euros(!), numera ingenting i fotbollsvärlden. Trots att jag är Marseillais vill jag tacka Gourcuff för att han skriver på för ytterligare fyra år hos Bordeaux och kanske hjälper den franska ligan att höja sin standard en bit.

Jag nämnde nyss att jag är Marseillefan och därför hoppas jag av mitt innersta hjärta att Bordeaux faller på målsnöret, vilket betyder att dem förlorar mot Caen (Förra året förlorade Bordeaux mot Caen på bortaplan med hela 5-0, mardrömsmotståndare?) och att Marseille samtidigt vinner sin match mot skadedrabbade Rennes.

Matchen Caen – Bordeaux sänds på Viasat Sport och startar 21:00. Alla matcher denna omgång startar 21:00 och spelas idag.

1 Comment

  1. Mattias

    Jag tror bordeaux tar detta.

Leave a Comment