Klarar Milan att stå upp mot Barcelona?

Ikväll möter Milan Barcelona i Champions League gruppspelet. Det är en viktig match, som alla andra i gruppspelet. Dock så tror jag laget prioriterar en bra insats före vinst ikväll. Ni förstår nog varför. Det är inte mycket som talar för Milan, Zlatan skadad och Barcelona som spelar hemma på Camp Nou, där de brukar vara ruskigt starka. Det enda vi kan glädja oss åt är att Barca endast fick 2-2 mot Real Sociedad, dock så vilade Barca en hel del spelare.

Hur som helst. Ikväll gäller det att försvara sig ännu bättre än vad vi gjorde mot Lazio i fredags. Vissa stunder såg det helt kaotiskt ut i backlinjen. T.Silva och Nesta gjorde det dock bra, men jag tror att problemet låg mellan mittfältet och backlinjen. Det var ingen bra kommunikation. Kolla bara på Gattuso när han glidtacklar bollen in i Nesta vilket ger Lazio ett dunderläge att göra mål. Där tydde allt på dåligt kommunikation.

Zlatan är borta. Vissa tycker det är positivt i en match som denna. Zlatan brukar nämligen aldrig prestera bra mot topplag i Champions League. Men som någon fördel vill jag då inte säga att det är. Zlatan betyder otroligt mycket, det är han som ska göra de viktiga målen. Det sägs att Zlatan blir borta i en månad.. Inte bra..
Att han är skadad ger chansen för den superhete Cassano. Vilken lirare. Den känslan och teknik som Cassano besitter är det inte många som besitter. Avgörande passningar, det är något som Cassano kan! Hoppas passningarna når fram till den supersnabbe Pato.

På dagens Gazzetta stod det stort och tydligt: VAI PATO!
Kom igen nu Pato!

Tips: 2-2

Så här vill jag att Milan ska spela:

Abbiati
Abate-Nesta-Silva-Zambrotta
Nocerino-MVB-Aquilani
Boateng
Pato-Cassano

Får Milanfansen jubla ikväll? Foto:Mattias Sörensson

Håller du med mig?

Trackbacks for this post

  1. Inför Barcelona-Milan med Mattias Sörensson! | Fotbollsoraklet

Leave a Comment