Klart: Roar Hansen tar över Helsingborg

Efter lång tid står det nu klart att Roar Hansen tar över Helsingborg.
– Nästan en plikt att tacka ja, säger han i ett pressmeddelande.

Det började som ett rykte att Roar Hansen skulle ta över Helsingborg efter säsongen. Nu blev det sanning.

– Jag är uppväxt och född i nordvästra Skåne, att HIF vill ha mig som tränare ser jag nästan som en plikt, sade Hansen när han presenterades på Olympia.

Sportchefen i Helsingborg, Jesper Jansson, försökte locka över Roar redan i somras men då fick han ett tvärnej från Växjö-laget. Då bestämde de båda parterna att man skulle höras av efter säsongen för att prata mer. Nu har diskussioner förts de senaste veckorna. Idag står allt klart.

Roar Hansen, som börjar som tränare i Helsingborg efter nyår, vill se ett fysiskt starkt lag.

– Jag kräver ganska mycket av mina spelare rent fysiskt. Att ha ett bra eget spel kräver bra fysik.

– De har ett bra kollektivt försvarsspel och har ändå gjort hyfsat mycket mål. Men samtidigt så kanske jag vill sätta min prägel på det, kanske göra spelarna lite, lite mer individuellt skickliga. Offensivt men defensivt också.

Roar Hansen ny tränare i Helsingborg. Foto: Pechblaende

Leave a Comment