Klose avgjorde för Lazio

Klose och Candreva firar - Foto: Paolo Bruno

Lazio tog emot Fiorentina hemma på Stadio Olimpico i Rom och vann där med 1-0 efter mål av Miroslav Klose i den 36:e minuten. Nu ligger huvudstadslaget på fjärdeplats i Serie A på samma poäng som treorna Udinese.

Fiorentina, som varit en besvikelse den här säsongen, reste till Rom och Stadio Olimpico för match mot topplaget Lazio. Man hade övertag i statistiken när det gällde bollinnehav, avslut och hörnor, men förlorade trots det matchen med 1-0.

Lazio tvingades till ett tidigt byte när Antonio Candreva ersatte Senad Lulic efter en halvtimme, men tog ledningen sex minuter senare. En misslyckad Fiorentina-rensning hamnade hos Hernanes, som fick  fram bollen till en fristående Klose.

Klose väntade ut bortamålvakten Artur Boruc, fick öppet mål och lyckades behålla balansen tillräckligt länge för att slå in bollen i nät. Hemmalaget hade tagit ledningen med 1-0, och bara fem minuter senare träffade Javier Garrido ribban för Lazio.

Fiorentina gjorde ett dubbelbyte i slutet på halvleken, när Alessio Cerci och Amidu Salifu kom in i spel. Men trots lite tryck i slutet höll Lazio undan och vann inför 20 000 åskådare, de flesta väldigt  glada över slutresultatet.

Leave a Comment