Kort fundering kring underlaget

På grund av eget turnerande har jag inte haft tid att skriva en krönika denna veckan. Istället för att pressa fram en krönika kvart över tolv så hoppar jag över krönikan denna veckan. Den kommer som sig bör på onsdag. Istället tänkte  jag nu förmedla lite tankar kring fotbollsplanernas underlag.

Det klagas som vanligt på underlaget på våra fotbollsplaner. Är det inte för hårt så är det för mjukt. Är det inte för blött så är det för söndertorkat. Är det inte ditt så är det datt.
En del lag har försökt få till ett bra och jämnt underlag genom att satsa på konstgräs. Vilket självklart medfört en del gnäll även om det.

I min lilla låtsaskommun Knöstofta har man haft samma problem. Så här skrev jag på deras hemsidaredan 2005. Håll tillgodo i väntan på den riktiga krönikan:

Stercus satsar på konstgrus
Vid ett välfyllt pressmöte i Knöstofta Municipalsamhälles Kommunhus presenterade den lokala fotbollsstoltheten Stercus Accidit:s (div VIII) ordf. T Bompa idag de nya planerna på en konstgrusplan. Konstgruset presenterades i en projektbeskrivning som bestående av fyllnadsmassa, hönsavfall och flörtkulor.

Ordförande Bompa tog till orda och lät meddela:
-Naturgrus i all ära, men med konstgrus kan vi ju förlänga säsongen.

På vilket sätt konstgrus förlänger säsongen jämfört med naturgrus kunde han dock inte förklara.
-Konsulten säger det, bara.
Hr Bompa tillade sedan:
– Det gäller ju att hänga med. Alla går ju över från natur- till konstgrus nuförtiden. Till och med i Allsvenskan.

Vid upplysning från den församlade pressen (Fr Agda Hulthén, Veckans Skrönor & Trumpeter) att det är konstgräs och inte grus som de andra lagen byter till, reste sig Hr Bompa från podiet och lämnade lokalen muttrande ”Jag ska strypa den där jävla konsulten”.

Leave a Comment