Krönika: Sagan om konungens återkomst

9 September, 2006: Arsenal ligger under hemma mot bottenlaget, Middlesbrough. Det innan, Arsenal får en straff i den 66 minuten då Henry sätter dit 1-1. Varför skulle det vara relevant? Jo, det var Henrys sista mål i Arsenaltröjan innan flytten till Barcelona. Jag visste inte det då, Henry visste inte det då, och journalisterna visste inte det då. Det var ett vanligt mål, som han firade vanligt. Det slutade med att Barcelona köpte Henry, som aldrig var sig lik efter det.

1 Januari, 2012: Efter sex års frånvaro, har kungen återvänt. Kungen som så många gånger förr frälst Arsenal, var tillbaka. Det kom verkligen som en transferbomb. Arsenal bekräftade på sin hemsida att ett två månaders kontrakt var kritat och klart.

10 Januari, 2012: Det dröjde inte lång tid innan konungen hade frälst Arsenal igen. Henry fick ett inhopp, som han tackade med delikat förra touch, och ett delikat avslut. Jo juste, han var sig själv lik. Det blev mål, på gammal klassisk Henrymanér. De var som om ett manus var skrivet på förhand, jag tror att vilken Hollywoodfilmproducent som helst hade köpt det manuset: Sagan om konungens återkomst (!)

Utöver målet, var det fantastiskt att ännu en gång få se ”Henry 14” tröjorna plockas fram på Emirates igen, det var underbart att höra fansen sjunga Thierrys egna hyllningssång. Det var t.o.m underbart att få se Henry på plan igen. Det bästa var nog firandet efter målet. Vild glädje utbröt, bland fans- och spelare. T.o.m Leedaspelarna kunde inte ro på att dra på smilbanden. 

När domarn blåste av matchen, och Henry höjde armarna i skyn, vilken fantastisk scen i en fantastisk film. Sagan om konungens återkomst, är fullbordad. 

En stel Henry

Vi ska dock ha i åtanke, att Henry såg väldigt stel ut, väldigt kramaktig. Han verkade inte hänga med i tempot, men det kommer med tiden. Redo för start till helgen, mot Swansea på lördag, är han inte. 
 
Men vem bryr sig om det? Vi har fått vara med om historia gott folk. Vi har fått vara med om historia!

Leave a Comment