Kryss på San Paolo och vinst för Juve

Del Piero firar för Juve... | FOTO: Claudio Villa

Detta blir en lite annorlunda matchrapport. Vi ska nämligen beskriva två matcher i en och samma artikel. Först och främst Juventus – Inter, där Juventus vann med 2-0, men också Napoli – Catania som slutade 2-2.

Il Derby d’Italia, så kallas derbyt mellan Juventus och Inter, kickades igång kvart i nio svensk tid under söndagskvällen. Juventus hade fått bra självförtroende efter avancemanget i Coppa Italia mot Milan och startade matchen positivt.

Milito fick matchens första heta målchans efter 13 minuter när han blev frispelad av Maicon framför mål. Milito fick  dock inte på någon bra träff, istället kunde Buffon i hemmamålet rädda utan större bekymmer.

Matri hade sedan två bra chanser att ge hemmalaget ledningen, men första försöket stoppades av Julio César från sju meter när Matri försökte nicka och andra skottet gick över ribban. 0-0 stod sig senare till pausvilan och Inter började bäst i andra halvlek. Dock var det Juventus som skulle få utdelning först.

En högerhörna från Andrea Pirlo nådde fram till en helt fristående Martin Caceres, och högerbacken kunde därifrån enkelt och behärskat nicka in ledningsmålet efter 57 minuters spel. Vucinic kunde sedan kosta på sig att missa ett friläge innan Alessandro del Piero ökade på till 2-0 efter en fin genomskärare från Vidal.

Klockan tre på eftermiddagen spelades en match i Neapel inför ögonen på 51 055 åskådare. Naturligtvis är det Napoli – Catania som gäller och denna match blev målrik, som många andra Napoli-matcher. Hemmalaget tryckte på för ett ledningsmål och fick till slut utdelning efter en timmes spel när Blerim Dzemaili satte 1-0.

Edinson Cavani satte sju minuter senare säsongens 19:e fullträff i Serie A och då verkade matchen  avgjord. Men Catania kom tillbaka och skulle både reducera och kvittera. Nicolas Spolli satte det viktiga 2-1-målet som banade vägen för Davide Lanzafame och hans kvittering fem minuter från slutet. Inget av lagen lyckades sedan få fram ett avgörande och matchen slutade 2-2.

... och Lanzafame för Catania | FOTO: Giuseppe Bellini