Kvällen då världen vänder sina blickar mot Old Trafford.

Inför Manchester United-Real Madrid

Wow! Vilken vecka real madrid har haft! De gick från ett av sina kanske sämsta insatser mot Deportivo som ligger sist i ligan. De låg under fram till att Ronaldo kom in och då började real madrid spela boll. Efter denna match trodde jag inte för ett öre på real madrid, jag trodde inte att real skulle klara av Barcelona, inte som de gjorde det. Men i cup returen spelade real madrid totalt ut Barcelona, det är ord som inte förknippats med real madrid på många år. Det var en magisk match, allt stämde och alla gjorde bra insatser. Den enda jag var besviken på var Higuain, han var helt osynlig, inte en enda gång såg jag honom hitta på nåt, allt hängde på Ronaldo.

Lördagens match var en mer intressant, återigen trodde jag att Barcelona skulle ta sig i kragen och börja spela igen men de var totalt chanslösa, de hade inget att komma med i anfallsväg, de var relativt uddlösa. Nu börjar till och med jag som i vanliga fall inte tar ut något i förskott tro på att real madrid kan vända på detta. På loppet av en vecka vände real madrid på allt, de gick från en skit insats och dålig form till att bli ett lag…det är stort. Hur den återhämtningen gick till vet jag inte, det är inte precis så att alla är i topp form, tvärtom de flesta är antingen ur form eller rent ut sagt inte bra. Titta på Sergio Ramos, han var inblandad i alla målen på santiago bernabeu i helgen, det var han som Messi enkelt sprang förbi och satte 1-1, det är bara ett exempel på hans form just nu. Anfallsväg har vi bara ett namn att lita på, Ronaldo, varken Higuain eller Benzema har varit i form. Att real madrid tagit sig så långt som de gjort med endast en fungerade anfallare är stort. Bakåt i mål har vi en medioker målvakt som släppt in mål i alla matcher han spelt, och de flesta har varit enkla mål som han ska ta. Där är real madrids svaghet, målvakten.

Tittar vi på Mancheter United är de så olikt Barcelona de kan komma, de är i form, de har inte tappat formen helt plötsligt. Mancheter United är ett bättre lag än vad Barcelona var och som Sir Alex Fergurson sa efter att ha sätt cup returen, han har material för att stoppa real madrids kontringar. Mancheter United har några av världens bästa backar och de är i form olikt barcelona. Det viktigaste av allt är ändå att framför sig har Ronaldo och CO en av de bästa målvakterna som finns, David De Gea. Han gjorde en stormatch sist och har visat att han är ett namn att räkna med. Jag håller honom som ersättaren till Iker Casillas den dagen, må den aldrig komma han lägger ner. Det är här jag tror att Mancheter United kanske blir storleken för stor, real madrid har en fungerade anfallare, det är allt de har och ska de slå Mancheter United och deras starka försvar och målvakt måste de komma med något annat. De måste få igång Benzema eller Higuain. Det räcker inte med att komma med Ronaldo, det kommer att bli för enkelt för Machester United. Det är nu det gäller för real madrid att spela som de gjorde mot barcleona i cup return i förra veckan och göra det ännu bättre, ta det ett steg till, annars kommer de inte att gå vidare. Och bakåt måste hela backlinjen vara på bästa möjliga humör och spela som gudar för Mancheter United har en av de bästa anfallarna som finns, Robin Van Percie. Håller de inte ögonen på honom är de körda speciellt med den mediokra målvakten som de har att tillgå.

Ikväll tror jag på en tät match, inget av lagen kommer att våga gå ut fult ut i skräck av att göra misstag. Jag tror på en match likt den mot Bayern munchen förra året. Jag tror på ett 1-1 resultat med mål av Ronaldo och Van Percie. Denna match kommer att gå till förlängning och straffar. Skulle det komma till straffar är real madrid körda, av en enda anledning, vi har inte världens bästa målvakt. Lopez håller inte för straffläggning, han gör för många enkla misstag, allt för ofta har med spelare fått rycka in i sista sekund och rädda honom. Vi får se efter matchen ifall jag har rätt eller inte. Men en sak är klar, världen kommer att stanna ikväll 20:45 och 90 minuter framåt för att se denna match oavsett resultat.

Av: Sara Khatmi

 

Leave a Comment