La Liga: Sammanfattning omgång 31

Då har ännu en La Liga-omgång gått av stapeln, närmare bestämt omgång 31. Ligaledarna Real Madrid tog emot Valencia på Santiago Bernabeu och fick besviket kliva av planen med ett oavgjort resultat. Matchen slutade 0-0 efter att såväl Iker Casillas och Vicente Guaita storspelat mellan respektives stolpar.

I och med Real Madrids oavgjorda resultat kunde Barcelona korta ned avståndet till Real Madrids förstaplats när de bortavann mot Real Zaragoza.
Real Zaragoza inledde matchen mycket piggt och fick halvvägs in i den första halvleken med sig en straff efter att Victor Valdés rev ned Ángel Lafita i straffområdet. Nyförvärvet Carlos Aranda stegade fram och förvaltade straffen på sämsta möjliga sätt genom att tafatt försöka placera in bollen i Valdés vänstra hörn. Den spanske landslagskeepern tog enkelt skottet och räddade sedan returen från att gå i mål.
Kort efter straffmissen fick Aranda sin revansch när han tragglade in bollen bakom Valdés i Barcelonamålet.
Sen kom vändningen. Puyol skickade in ett av sina sällsynta mål när Roberto i Zaragozamålet sjabblar med bollen. Messi utökar vackert ledningen några få minuter senare.
Precis innan halvtidsvilan blir Abraham Minero utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort, vilket i mina ögon var ett tveksamt domslut.

I den andra halvleken får Real Zaragoza tyvärr vika ned sig, till följd av utvisningen, och Messi får göra sitt andra mål för kvällen innan Pedro avslutar målskyttet i matchens slutskede.

Sevillabaserade Real Betis ser ut att ha säkrat kontraktet för spel i La Liga även nästa säsong genom att besegra krislaget Villarreal på hemmaplan. Santa Cruz, Castro och Etxebarria hamnade alla i målprotokollet för de grönvita. Marco Rubén tröstmålade på tilläggstid och såg till att slutresultatet skrevs till 3-1.

Det andra Sevillalaget, Sevilla FC, reste under söndagen till Baskien för att ta sig an Europa League-hoppet Athletic Bilbao, i hopp om att kunna klättra några platser och öka chanserna till Europaspel nästa säsong. Sett till matchbilden var det relativt jämt, men baskerna var de som stod för den riktiga fotbollsunderhållningen och chanserna. Två minuter in i den andra halvleken når Fernando Llorente högst på ett inlägg och nickade in matchens enda mål, vilket betydde att baskerna mycket rättvist tog hem segern.

Real Sociedad besökte El Prat för en drabbning mot Espanyol. Tidigt i matchen visades målvakten Claudio Bravo ut för baskerna, som kort därefter överraskade totalt genom att göra två snabba mål signerade Carlos Vela.
Espanyol svarade genom att norske Demidov kunde reducera till 1-2, minuten innan halvtid. En minut in i den andra halvleken kom kvitteringen från Vladimir Weiss, vilket stod sig matchen ut.

En av säsongens allra största överraskningar heter Rayo Vallecano och fortsätter att imponera ännu. I helgen gästade sjätteplacerade Osasuna, som fick sig en riktig genomkörare. Rayo höll inte igen utan lyckades utklassa Osasuna med hela 6-0 (!). Det sjuka med denna match var inte bara målskörden, utan att siffrorna borde blivit ännu större. Rayo hade nämligen hela 18 skott på mål under matchens gång och hade egentligen rätt dåligt utdelning, statistiskt sett.

Mittenlaget Getafe fortsätter med stabila prestationer efter att man tog hem alla tre poäng i mötet med Sporting Gijón. Miku och Diego Castro såg med varsitt mål till att segern blev ett faktum. Sporting Gijón får fortsätta att fajtas i botten för sin överlevnad.

Ö-laget Mallorca stod som värd för mötet med ligans tredje andalusiska lag, Granada. De båda lagen återfinns i ligans nedre regioner och kommer att få det tufft att klara sig kvar i ligan, som nu lider mot sitt slut. Hemmalaget finner vi först på en 14e-plats, 9 poäng från degradering, medan Granada ligger på en 16e-plats, sju poäng från degradering.
De tre poängen delades broderligt när lagen spelade lika i en mållös match.

Sensationen Levante håller sig med nöd och näppe kvar i ligans toppskikt omgång efter omgång. I helgens ligaspel ställdes man mot Atlético Madrid och kunde än en gång kliva av plan med en seger med sig, trots dominans från Atlético Madrid.
Valdo inledde målskyttet i matchens blott andra minut innan Sevillalånet Arouna Koné utökade ledningen till 2-0 i matchminut tio. Resultatet stod sig och Levante får med största sannolikhet en plats i den kommande säsongens Europacupspel.

Veckan inleddes med den sköna måndagsmatchen, där Málaga stod som värdar när bottenlagen Racing Santander kom på besök.
Redan i matchminut fyra visades Francis Perez och hoppet såg relativt mörkt ut för klubben. Den efterföljande straffen missade Santi Cazorla och hoppet tändes åter för stunden.
Supertalangen Isco inledde målskyttet, som sedan Santi Cazorla utökade till 2-0.
Legenden Ruud van Nistelrooy satte spiken i kistan genom att på vanligt maner placera in 3-0.
I och med vinsten kliver Málaga förbi Valencia och är nu ligans tredje bästa lag.

Nästa omgång är runt hörnet och inleds redan ikväll!