Läckra mål på San Siro!

I ett disigt Milano fick vi se Inter ta emot Catania i den 9:e omgången av Serie A. Denna kväll firades även veteran kaptenen Javier Zanetti sin 476:e match i Inter tröjan. Nu delar Argentinaren 2:e platsen på Inters All Time lista med legenden Giacinto Fachetti som lade skorna på hyllan efter sin 476:e match.

Inter fick en riktig kanon chans redan i matchens 4:e minut då Carboni som slarvat bort bollen i försvaret till Eto’o. Silvestre i Catania försvaret hann ikapp Kameruanen i sista stund och fick en tå på bollen hundradelen före Eto’o. Rensningen blev inte bättre än att bollen hittade ut till Sneijder i straffområdet som fick på en dålig träff och till sist fick kunde Catania rensa bort bollen. I 12:e minuten chockade Muntari San Siro med sitt skott (om man är interista) inlägg menat till Eto’o som befann sig i bra läge. 7 meter in på offensiv planhalva skickade Munari bollen som utan att snudda Eto’o stidase in bakom Campagnolo i Catania målet, en riktig långdistansare.

Catania kom nära efter 20 minuters spel då Carboni med ett långskott  som höll på att gå hela vägen. 10 minuter senare kom Inter med ett nytt anfall. Muntari längs vänster kanten slog in ett långt inlägg till Vieria som bröstade ner bollen och på volley prickade ribban från nära håll. Catania försvaret hade svårt att just hålla tätt då Inter spelade bollen snabbt. Minuten efter att Vieria skickat bollen i ribban fick Inter frispark knappt 10 meter utanför Catanias straffområde. Sneijder fick chansen och klippte till……Bollen skruvade upp sig i Campagnolos högra kryss och Inter kontrollerade matchen med 2-0.
I andra halvlek var det Catania som startade bäst. Morimoto som numera är förste anfallare i Catania kom in i Inters straffområde med Cordoba i ryggen. Morimoto spelade ut till Carboni som fick en dålig träff och inspark för Inter.  En reducering skulle till att komma i 37 minuter gammal 2:a halvlek fick Catania straff efter att Julio Cesar rusat ut på sin egen retur och dragit ner Plasmati, RIGORE! Catanias frontman Mascara tog straffen och förvaltade den väl upp med lädret i krysset och 2-1 på San Siro. I slutskedet av matchen fick Inter på nytt frispark några meter utanför Catanias straffområde. Eto’o denna gång var nära att sätta 3:an för kvällen men, bollen gick tätt, tätt över. Matchen bjöd på ett bra tempo ifrån båda lagen men, till slut var det Inter som tog hem 3 nya poäng. Just nu leder Inter med sina 22 poäng strax före Sampdoria på 20 poäng som tidigare under kvällen slagit Bologna hemma med hela 4-1 och Juventus p 15 poäng som på söndag