Lagerbäck överraskar.

Bättre sent än aldrig. Nu kommer några rader om mina tankar kring gårdagens VM-kval match mellan Sverige och Portugal. Jag måste säga att Lasse Lagerbäck igår växte i mina ögon. Att spela med Behrang Safari var modigt. Äntligen så fick den förre Malmöbacken chansen. Han borde redan ha spelat i Albanienmatchen, istället för Wendt.

Så som Sverige spelade dem inledande 20 minuterna igår, med en stor respektlöshet och en frejdig offensiv, så vill jag se dem blågula spela i ett mästerskap. Kanske är det lite naivt tänkande från min sidan. Men det är bättre att åka ut och åtminstone bjuda på underhållning, än att knappt anfalla alls, och sätta defensiven i första hand. Under gårdagens inledande 20 minuter skapade Sverige fler målchanser än vad dem gjorde under hela EM.

Bäst i det svenska landslaget igår, enligt mitt sätt att se på fotboll, var Holmén. Killen gör sig riktigt bra på vänsterkanten i en Ljungbergroll, dvs med frihet att söka sig inåt i banan.                                                     Sämst var Kim Källström. Det är jag nog ensam om att tycka. Klumpig, tung och förbannat långsam. Igår fick han återigen chansen från start men imponerade som sagt inte på mig. Han blandar och ger. Kongo Kim slår bort på tok för många enkla passningar. Skärpning!

Portugiserna tog över matchen mer och mer i andra halvlek, dock utan att skapa dem riktigt farliga målchanserna. Quieroz taktikmiss, att spela mittbacken Meira på mittfältet, kostade i mina ögon portugiserna tre poäng. Ronaldo & co bör vinna över Sverige samtliga dagar i veckan om man ser till kvalitén på spelarna. Men fotbollen är inte alltid logisk och klass slår inte alltid motivation.

 

/Oraklet…..

Leave a Comment