Läget i Liverpool FC: Läget i laget [Del 2]

Snart tar domaren pipan i munnen och blåser igång första matchen för Liverpool FC denna säsong. Som sagt är detta säsongen då Premier League-guldet äntligen ska hämtas till Anfield och en bra start i serien är extremt viktigt i jakten mot guldet. Men innan riktiga säsongen börjar är det självklart en viktig försäsong först.

Försäsongen

De första matcherna på försäsongen brukar vara väldigt svåra att få ett grepp om då väldigt mycket juniorer och en blandad trupp. Likadant var det i år och 0-0 matchen mot ST Gallen sa egentligen ingenting om vilken form Liverpool FC var inne då endast två av de ordinarie startspelarna startade. Andra matchen mot Rapid Vienna sa också inte mycket även om att förlora med uddamålet mot denna österrikiska klubb inte ska hända. Sedan åkte Liverpool FC till Asien och spelade lika med Thailand (1-1). Matchen efter det började målen falla in mer i och med 5-0 vinsten mot Singapore. Spanska Espanyol var den första klubben som fick möta nästa hela Liverpool FCs A-lag. Barcelonalaget Espanyol är ett lag vi borde slå och det kom naturligtvis som en kalldusch då de vann med hela 3-0. Färden för Benitez manskap gick sedan till Oslo för att möta norska jumbon FC Lyn där vi ”bara” vann med 2-0. Det såg inte bra ut efter den matchen och läget förbättrades inte efter genrepet inför Premier League mot Atletico Madrid där vi förlora med 1-2.

För att summera försäsongen ser det inte bra ut och förhoppningsvis visar Liverpool FC direkt mot Tottenham i första matchen att det vi har en betydligthögre högsta nivå än vi har visat hittills.

Skadelistan

Ibland är det bara för typiskt, när Sami Hyypiä lämnar och vi får tre istället fyra A-lags mittbackar då skadar de sig. Agger kan troligtvis inte vara med mot Spurs och det är tveksamt om Skrtel kan det. Carragher skadade sig mot Atletico Madrid men Benitez säger att Liverpoolsonen troligtvis kan vara med i premiären. Benitez sa själv att han antingen skulle värva någon snabbt eller ta in en junior och eftersom inget har hänt än tror jag på det senare alternativet.

Aquilani är som sagt skadad och kommer fortsätta vara det i ca en månad till. Annars ser det ganska bra ut på skadelistan faktiskt och förhoppningsvis håller sig alla friska säsongen ut så blir det betydligt enklare att vinna guld.724513810

Leave a Comment