Läget i Milan

e regerande mästarna från Italien har gjort några riktigt intressanta nyförvärv och fler kommer det troligtvis att bli. Milan som vid förra säsongen hade en del skadeproblem har förstärkt med sex spelare.
Klara in
Taye Taiwo – Marseille
Philippe Mexes – Roma
Alberto Paloschi – Genoa
Gianmarco Zigoni – Genoa
Stephan El-Shaarawy – Genoa (köper 50% av kontraktet)
Kevin Prince Boateng – Genoa

Sex spelare är alltså klara för Milan. Jag ser framemot att se den afrikanske vänsterbacken, Taye Taiwo, på plan. Han är känd för sin snabbhet och för sina klockrena brytningar i defensiven. Milan har länge haft ett problem och det är just vänsterbacken. Luca Antonini har länge spelat där och jag tycker inte att det är en ytterback som ska platsa i Milan. Han ska inte ens ha en bänkplats. Även om han stundtals gör det bra så krävs det mer för att vara i startelvan i Milan.

Philippe Mexes är en spelare som borde slå sig in i nästan varje backlinje i Italien. Han tar dock ingen startplats, enligt mig. Vi har Thiago Silva, världens bästa mittback – enligt mig, och Nesta. Tillsammans utgör de Italiens bästa mittbackspar eller kanske till och med världens bästa. Mexes får till en början nöja sin med bänken.

Alberto Paloschi har varit delägd med Parma under 2008-2011 och under 2010/2011 blev han utlånad till Genoa. Jag tycker det vore spännande om vi kunde behålla hela vår anfallsbesättning och spela in talanger som Paloschi och Zigoni.

Stephan El-Shaarawy är ett fotbollsspelare som jag inte kände till innan det surrades om att han skulle förstärka Milan. Enligt rapporter har han gjort ett grymt bra jobb i Padova. Eftersom jag inte har någon kunskap om spelaren hoppas jag att Mister Allegri vågar spela med Stephan El-Shaarawy så jag får någon kunskap om spelarens kvalitéer.

Kevin-Prince Boateng löste man ifrån Genoa och det var väl egentligen den viktigaste pusselbiten att lösa inför kommande säsong. Han var utan tvekan den mest tongivande mittfältaren och det var han som gav laget energi när Milan hade det tungt. Väldigt skönt att veta att prinsen stannar!

Klara ut
Andrea Pirlo – fri transfer (Juventus)
Giacomo Beretta – delägd Genoa
Sokratis – Genoa
Legrottaglie – fri transfer
Jankulovski – fri transfer (återvänder till Banik Ostrava)
Didac Vila – Espanyol (lån utan köpoption)
Alexander Merkel – Genoa (50% såld, återvänder troligen nästa säsong)
Davide Astori – Cagliari (resterande 50% såld för ca €4M)
Marco Borriello – Roma
Oguchi Onyewu – Sporting

Andrea Pirlo, min favoritspelare sedan jag började heja på Milan. Jag kommer sakna han riktigt mycket. Ett spelgeni som kommer bli svår att ersätta. Hans vackra tillslag på bollen är det inte många spelare som har. Juventus kommer få stor nytta av Pirlo om de använder honom rätt i spelsystemet. Två saker från denna säsongen kommer jag aldrig att glömma. 1. Pirlos magiska mål mot Parma på bortaplan. 2. Pirlos tårar i sista matchen, då var det på riktigt, då var det farväl…

Greken Sokratis lämnar och det känns riktigt skönt. Ni som såg någon match med Sokratis kan hålla med om att han är urusel. Ostabil, klumpig, osäker och allmänt dålig gör han inte förtjänt till en fortsättning.

Jankulovski har varit värdelös under senaste tiden..

Didac Vila går tillbaka till Espanyol på ett lån och det kan tyckas rätt. Han har som målsättning att spela regelbundet, något han inte får i Milan. Kom tillbaka när du är redo!

Merkel är en spännande spelare, men helt rätt att låna ut honom. Alldeles får tunn för att få inhopp i Milan. Nu kan man hoppas att han får regelbunden speltid i Genoa och kan bättra på lite egenskaper.

Marco Boriello stannar i Roma och det känns skönt. En fotad anfallare som inte platsar i Milans breda anfall.

Onyewu är inte den populäraste spelaren på Milanello efter bråket med Zlatan. Frågan är om han har trivts bra i Milan? Aja, nu lämnar Amerikanen för Sporting. Lycka till!

Rykten in
Marek Hamsik – Napoli
Kwadwo Asamoah – Udinese
Bastian Schweinsteiger – Bayern München
Cesc Fábregas – Arsenal
Javier Pastore – Palermo
Paulo Henrique Ganso – Santos
Axel Witsel – Standard Liege

Här är det egentligen bara två spelare som jag vill se i Milan-tröjan, Schweinsteiger och Ganso. Jag tror att båda hade passat utmärkt i Milan. Resterande spelare ser jag som mycket osannolika.

Rykten ut
Daniele Bonera – Udinese
Cassano – Fiorentina, Palermo
Alberto Paloschi – okänt

Leave a Comment