Läggmatch?!

Under decembermånad så ställde Wolverhampton upp med ett mycket B-betonad lag emot Manchester United. Nu har de blivit straffade av Premier League och kommer att få böta en summa på drygt 280 000 kronor.

Wolverhamptons tränare Mick McCarthy bytte ut inte mindre än tio spelare från den match de vann mot Tottenham tre dagar tidigare. Något som är mycket underligt med tanke på det lyckade resultatet.

United vann matchen mot Wolves tämligen enkelt och slutresultatet hamnade på 3-0 till de röda djävlarna. Det som är en mer konstigt är att när Wolves, bara ett par dagar senare mötte bottenlaget Burnley så hade McCharthy bytt nio spelare från de elva som spelade mot United.

Nu har klubben som sagt blivit straffad utav ligan. De kommer att få böta 25 000 pund, cirka 285 000 svenska kronor för att ”ha misslyckats med att fullfölja sina åtagande mot ligan och andra klubbar.”

McCharthy gick efter incident ut på Wolverhamptons officiella hemsida och sa:

– Jag accepterar Premier Leagues beslut. Det var aldrig min intention att bryta någon av Premier Leagues regler, bara att ta ut ett lag som hade de bästa möjligheterna att nå ett bra resultat.

Om det ligger någon sanning i de rykten som för tillfället florerar runt om läggmatch och så vidare är oklart. Men det är självklart ett stort frågetecken i att byta ut tio spelare som var i form mot Tottenham, för att sedan sätta nio andra spelare på planen mot Manchester, för att i matchen efter ställa upp med ett starkare lag igen.

Illa Illa…….

Leave a Comment