Läktarkaos i Genoa – "Ni förtjänar inte era tröjor"

Tänk dig själv. Ditt lag ligger under med 0-4 hemma mot Siena och slåss för nedflyttning. Då börjar det flyga in rökbomber från läktaren och fans till ditt egna lag säger åt spelarna att de inte förtjänar att bära lagets tröjor. Detta är vad som hände på Luigi Ferraris för Genoa under söndagen.

Genoa och deras svenske mittback Andreas Granqvist går igenom en tuff period just nu. Endast en poäng ovanför nedflyttningsstrecket och inte en vinst sedan början av februari. Under söndagen blev det ännu en plattmatch hemma mot Siena. Granqvist startade i matchen som skulle komma att avbrytas i hela 45 minuter på grund av en mycket oväntad händelse.

Det hade gått ungefär 53 minuter och Luigi Gorgi hade nyss gjort 0-4 för sitt Siena borta på Luigi Ferraris. Nyhetsbyrån AP rapporterar sedan om att flera supportrar kastade in rökbomber och bengaler på planen. Dessutom försökte de klättra upp på staketen. Domaren Paolo Tagliavento avbröt matchen och det skulle ta lång tid innan den återupptogs.

Sculli diskuterar med fansen | FOTO: Valerio Pennicino

Supportrarna ansåg också att spelarna inte förtjänade att bära deras tröjor och krävde därför att de skulle lämna över dem. Genoas lagkapten Marco Rossi lämnade över sin tröja och samlade även in flera andra spelartröjor. Anfallaren Giuseppe Sculli vägrade dock lämna över sin tröja till fansen och  förklarade att han alltid gav allt för klubben. En gråtande Sculli fick supportrarna att lugna ner sig och matchen kunde till slut fortsätta. Presidenten för Genoa, Enrico Preziosi, riktar skarp kritik mot supportrarnas agerande.

– Ska jag vara ärlig hoppas jag att vi stängs av från att spela på hemmaplan. På så sätt kan vi spela i en lugnare atmosfär. Jag kan inte försvara ett beteende som det här och det kan ingen Genoa-supporter. Det är inte rätt, säger Preziosi enligt AP.

– Det är galenskap att hållas som gisslan av så kallade supportrar.

Leave a Comment