Lazio – Bologna 1-3

Vilken match det blev i huvudstaden igår kväll. Bologna som efter juluppehållet är Italiens tredje bästa lag visade att de är ett lag med en grym anfallsspets med trion Diamanti, Ramirez och Acquafresca. Lazio hade mycket boll i första halvlek men Bologna med sitt låga försvarsspel och snabba kontringar så åt de upp Lazios försvar.

Under de första tio minuterna trillade Lazio boll och spelade bra men Bologna låg djupt med sitt försvarsspel och var med med sina giftiga kontringar. Det skulle straffa sig för Lazio då Bologna krigat till sig en hörna som efter en del trassel petas in av Bolognas Portanova. Efter det följer ett ganska böljande spel med Lazio som försöker etablera sig på offensiv planhalva och Bologna som försvarar sig bra och använder sig av sina duktiga anfallsspelare vid kontringarna. I den 28 minuten kommer nästa kalldusch för Lazio, Marchetti går ut och nickar bort en boll som är på väg att leda till friläge. Men bollen som nickas ut slås in utav Bolognas Diamanti. I den 43:e minuten blir Lazios Matuzalem utvisad efter en lavett liknande händelse och får ett direkt rött kort.

Andra halvlek inleds med Laziopress, Klose nickar sånär in bollen bakom Bolognas målvakt men han gör en fin räddning. I den 55:e minuten så stressar Klose Rubin i Bologna som slår en galen hemåt passning som rullar in bakom Gillet. Matchen dör totalt i den 58:e minuten då Gaston Ramirez blir omkullsparkad av Lazios Gonzalez vilket resulterar i en frilägesutvisning. Då fick Bologna en frispark precis utanför straffområdet, Diamanti slår frisparken som går i muren och ut till Bolognas Krhin som på direkten slår in bollen i bortre hörnet bakom Marchetti. Bologna behåller lugnet och spelar av resterande matchtid och vinner komfortabelt.

// Anton Ericsson

Leave a Comment