Lazio slog Atalanta – knappar in på Juventus

Stadio Olimpico; foto:

Stadio Olimpico; foto: ”Andrew”

Lazio tog på söndagseftermiddagen emot Atalanta på Stadio Olimpico. Det var en match som många på förhand såg som tre självklara poäng för ett Lazio på andraplats i ligan som jagade Juventus på förstaplats, fem poäng upp.

Första halvlek var dock väldigt chansfattig och inget riktigt spel från något av lagen. De få chanser som skapades hade Atalanta, men halvleken förblev mållös och det skulle dröja till den andra halvleken innan Lazio kopplade greppet om matchen.

Innan andra halvlek drog igång så bytte Lazio in Sergio Floccari och Lorik Cana för att få till någon form av dominans på mittfältet och anfallet och hitta rätt luckor mellan dessa lagdelar. Detta visade sig vara bra byten då Lazio i andra halvlek fick en piggare offensiv och förde matchen.

Och tillslut så kom ledningsmålet för Lazio. Ett avslut från Lazio tog i ribban och studsade sedan ner mot Floccari och träffade hans arm innan han slog in 1-0. Domaren såg inte händelsen, eller valde hursomhelst att inte döma bort målet, som ni kan se här nedan.

I den 79:e minuten utökade Lazio ledningen till 2-0 efter ett självmål av Brivio som nickade in bollen i eget mål.

I slutminuterna fick Lazios Carlos Carmona sitt andra gula kort, vilket kanske inte gjorde så jättemycket då Lazio kunde hålla undan och ta med sig tre poäng.

I och med Lazios seger, samtidigt som Juventus bara fick 1-1 mot Parma så minskar nu avståndet lagen emellan från fem poäng till tre poäng.


Gol de Floccari (Lazio) @spherachannel by SpheraChannel

Leave a Comment