Lazio slog Milan

Milan tappade mark i toppstriden efter en 2-0 förlust på Olimpico, mot ett Lazio som i och med vinsten hakade på Udinese i kampen om den tredje Champions League-platsen.

Milan är mitt inne i en skadekris och saknade Kevin-Prince Boateng, Mathieu Flamini, Antonio Cassano, Alberto Aquilani, Mario Yepes, Gennaro Gattuso,  Pato, Alexander Merkel och Rodney Strasser. Detta gav El Shaarawy chansen från start.

En chanssnål match, där Milan egentligen hade det mesta och bästa av spelet, men man kom inte fram till mer än halvchanser.

Ett moment som kommer att diskuteras mycket i efterhand är en situation i Lazios straffområde i början av den andra halvleken när Días såg ut att göra en armrörelse mot bollen och stoppade därmed El Shaarawys framfart. Domaren pekade på punkten men ändrade sig efter att ha konfererat med sin assisterande.

Istället drog Biancocelesti det längsta strået efter att Hernanes gett laget ledningen i den 77:e minten, fint framspelad av Rocchi.

Milan svarade med att skicka in Maxi Lopez, som dock fick gå både mål- och poänglös från sin debut som Milanspelare. Rocchi pricksköt nämligen in tvåan, fem minuter från full tid.

Tung förlust för Milan som därmed fortfarande är en poäng bakom Juventus. Turinklubben har dock en match mindre spelad efter att matchen i Parma igår kväll blivit uppskjuten.

Leave a Comment