Lecce 0-1 Juventus

Juventus behöll sin svit som obesegrad genom att ta alla tre poängen borta mot Lecce. Jubel för Juventus alltså när Conte återvände till sin hemstad. Matri avgjorde i den 27:e minuten.

Lecce ligger sist, med bara nio inspelade poäng. Den nye tränaren Cosmis ankomst gav dock laget en liten boost i slutet av höstsäsongen, men paniken börjar nog så sakta sprida sig nere i Apulien.

För Juventus är det toppstrid som gäller. Man gick in till den här matchen i delad serieledning. Man har dessutom värvat Borriello, och söker möjligtvis en till förstärkning av truppen innan januarifönstret stänger.

Ingen Borriello för Juventus idag, som istället startade med Quagliarella och Vucinic på topp. Quagliarella fick dock utgå tidigt p.g.a. skada, och in kom istället Matri. Ett genidrag, skulle det visa sig, när Vucinics skott slogs undan av Benassi i hemmamålet. Returen flög rakt mot Matri som kunde skalla in matchens enda mål.

Lecce var inte utan kvitteringschanser, närmast kom Oddo med en frispark som touchade överliggaren. Det blev dock varken mål eller poäng för Lecce, som ser ut att behöva ett smärre mirakel för att hänga kvar i år. Juventus delar fortfarande ledningen med Milan, som också vann sin match i Bergamo, mot Atalanta med 2-0.

Leave a Comment