Leverkusen vann enkelt mot Hamburg

Bayer Leverkusen tog i den sista omgången innan julledigheten emot Hamburg med målet klart, seger och chansen att ta in några poäng på ledande Bayern München. Ett Bayern som igår bara fick med sig ett oavgjort resultat mot Mönchengladbach.

Matchen var till en början ganska jämn, men efter att Leverkusen gjorde sitt 1-0 mål genom Stefan Kießling så tappade Hamburg allt och hade stora problem med att skapa chanser. Leverkusen fortsatte att sätta press och tio minuter senare var det André Shürrles tur att näta och 2-0 var ett faktum. Resultatet stod sig halvleken ut och frågan var om Hamburg skulle vara kapabla att rycka upp sig eller om de skulle låta sig förnedras i andra halvlek.

Den andra akten började som den första slutade, Leverkusen satte press direkt och skapade målchanser medan Hamburg såg mer och mer uppgivna ut, inte helt oväntat kom det tredje målet efter en snygg lobb över Adler i Hamburgs mål, målet gjordes även denna gång utav Stefan Kießling som i och med det klev upp i skytteligaledning med sina 12 fullträffar. Matchen kändes redan innan målet avgjord men efter att man drygat ut sin ledning så var det inget snack om saken. Hemmalaget passade på att lufta lite yngre spelare i slutet på matchen, detta spelade ingen roll utan det skapades ytterligare några chanser innan domaren blåste av matchen. Därmed plockar man in några poäng på serieledande Bayern München och avståndet har nu krympt till nio poäng.

Imorgon återstår det att se om Dortmund klarar av att göra samma sak och vinna sin match för att inte halka efter i toppen.

/Emil Cardebrant

Leave a Comment