Ligacup final på söndag

På söndag så är det dags, då ska Ligacupen, eller Carling Cup som den heter, avgöras. Det är Manchester United som möter Aston Villa på den anrika arenan Wembley. Lagen har möts en gång tidigare denna säsongen, det var i ligan och då vann Aston Villa lite smått chockande med 0-1. Målet gjordes utav anfallsstjärnan Gabriel Agbonlahor på nick. Skräll säger de flesta men Aston Villa har ett väldigt bra lag, Martin O’neil har verkligen hittat en bra mix mellan gammalt och ungt med spelare som Agbonlahor, Ashley Young och James Milner så har laget verkligen en fin framtid till mötes. Villa har på senare år börjat att etablera sig i toppen utav Premier League och snart kan man säkert utmana om en fjärdeplats.

Carling Cup är en turnering där 92 lag deltar. Alla lag ifrån Premier League och 72 lag ifrån The Football League slåss om att vinna turneringen. Och det är inget dåligt pris, vinnaren blir lovad en plats I UEFA Europa League. Detta är den 49onde gången turneringen spelas och så sent som förra säsongen så bestämdes det att finalerna numera ska spelas på Wembley. Regerande mästare är Manchester United och kommer alltså till Wembley för att försvara sin titel. Och det är väll många som tror att United ska klara av detta, men skador på viktiga spelare öppnar upp denna match otroligt mycket. Men med en Wayne Rooney i kanonform blir det svårt för Villa. Enligt mig så är han den bästa anfallaren i världen just nu, inget snack. Aston Villas försvar måste plocka bort Rooney för att ha en chans att vinna på söndag.

Lagen har slagit ut följande lag för att komma till final. Manchester United har i tur och ordning slagit ut Wolverhampton, Barnsley, Tottenham och Manchester City. Aston Villa har slagit ut Cardiff, Sunderland, Portsmouth och Blackburn. Ni ser matchen på Canal + klockan 16:00 på söndag. Missa inte detta!

Leave a Comment