Lista: Topp 10 svenska anfallare

Lukas LW – Här är min lista på Sveriges tio bästa anfallare. Vad tycker du? Vem saknas och vem ska bort?

10 Rasmus Jönsson
Ordinarie i Helsingborgs startelva. Stor talang inom svensk fotboll.

9 Daniel Larsson
Otroligt snabb anfallare som spelar i Malmö FF. Har gjort 21 allsvenska mål på två säsonger och även fått chansen i landslaget.

8 Denni Avdic
Kom tvåa i den allsvenska skytteligan i fjol med sina 19 mål för Elfsborg. Flyttade till Tyskland och Werder Bremen i januari men har dock inte fått sitt genombrott ute i Europa än.

7 Markus Rosenberg
Utlånad till spanska Racing Santander under den gångna säsongen. Där blev det en slags nystart för svensken som haft det tungt i Werder Bremen. Det blev nio mål för Racing.

6 Marcus Berg
Har gjort åtta mål för PSV, dit han varit utlånad under den gångna säsongen. Inte lika aktuell för landslaget som han varit tidigare. Är dock bara 24 år gammal.

5 Tobias Hysén
Gjorde totalt tio mål för IFK ifjol. I år har det redan blivit åtta baljor för Hysén som även fått en hel del chanser i landslaget.

4 Alexander Gerndt
Vann fjolårets skytteliga i Allsvenskan och har ryktats flytta ut i Europa inom en snar framtid. Debuterade i landslaget i höstas och har även nätat i den blågula tröjan.

3 Johan Elmander
Tio mål och en utmärkelse som ”Månadens Spelare” I Premier League för Bolton under den gångna säsongen. Spelar i landslaget och kommer nästa säsong få en ny utmaning på klubblagsnivå efter att han skrivit på för turkiska storsatsande Galatasaray.

2 Ola Toivonen
Bästa svenska målskytten ute i Europa under den gångna säsongen. Gjorde 15 mål för PSV i Nederländerna. Ordinarie i landslaget.

1 Zlatan Ibrahimovic
Ingen tvekan om vem som skulle komma först på min lista. Landslagets viktigaste spelare. Snart 30 gammal men är även på högsta möjliga klubblagsnivå i en storklubb som Milan en av de viktigaste spelarna. Gjorde 14 mål i Serie A den gångna säsongen.

Bubblare: Rade Prica, Agon Mehmeti, Mathias Ranégie, Linus Hallenius och Robin Söder.

[poll id=”91″]

2 Comments

  1. Anonym

    Hur du kan sätta Hysén framför Berg är ju ett mysterium…

  2. En spelare jag tror kommer in på 10 bästa listan under säsongen är Branimir Hrgota som spelar i tyska Gladbach.

    /Joppe

Leave a Comment