Lite gott å blandat.

Efter en hektiskt vecka med grymt mycket att göra såväl på jobbet som hemma, kan jag nu äntligen skriva några rader på bloggen. Bland annat lite kort om onsdagens landskamp samt lite inför helgens matcher.

En av dem få ljuslimtarna i det svenska landslaget var Sebastian Larsson som jag tycker har visat i båda landskamperna att han är en man för startelvan. Allt annat vore tjänstefel av Lagerbäck, till nästa landskamp. Ungernmatchen i onsdags var annars ingen höjdare, publiken gjorde helt rätt att bua ut dem gula i halvtid. Jag hoppas verkligen att Lagerbäck och skåningen tar sig till förnuft och återgår till det tryggare 4-4-2 mot Portugal, som väntar i nästa kvalmatch. Att spela 3-5-2 mot ett lag med offensiva yttrar kommer att innbära stora problem. Vi kommer att hamna långt ned med laget samtidigt som anfallarna kommer att bli än mer isolerade på topp. Jag kan egentligen fortsätta hur länge som helst med det negativa kring landslaget, men jag ska nu släppa ämnet ett tag.

Senare under den kvällen såg jag Spanien vs Armenien samt Chile vs Colombia. Man trodde inte riktigt det var samma sport, när kollade på dessa matcher. Passningsspelet, rörelsen, blicken för spelet, ja allt var bättre. Spanien tog en bekväm seger, ändå gick dem på halvfart, samt som Chile krossade Colombia med hela 4-0, ett lag som innan endast släppt in 3 mål på 7 matcher om jag inte minns fel. IMPONERANDE!

Nu till helgen är ligamatcherna i dem stora ligorna äntligen tillbaka efter landskamperna. Förutom Liverpool vs Man Utd så ser jag fram emot matcherna i världens bästa liga, den spanska, i alla fall enligt mig. Efter förluster i sina premiärmatcher så tror jag nu att såväl Real Madrid som Barca kommer att visa sitt rätta jag inför sina respektive hemmafans. Racing Santander och Numancia kommer att få betala för de två storklubbarnas poängtapp i premiären. Extra roligt tycker jag det ska bli att få se Villarreal (mitt favoritlag)mot Deportivo på söndag kl 17.00. Matchen sänds på TV 4 sport.

Ha en fortsatt skön fredag.

Leave a Comment