Lite nytt från Tyskland

Bundesliga har ju ett långt vinteruppehåll. Det innebär dock inte att det inte sker en heldel saker.

Reus verkar komma allt närmare en flytt till Dortmund. Det finns en utköpsklausul på 18m € något som nog inte avskrämmer Dortmund om dem nu skulle nå Champions League. Det faktum att Barrios ryktas vara på väg bort (han trivs inte med den lilla speltid han får nu) gör ju onekligen att pengarna nog kommer gå att ordna för Dortmund. Vidare bor hans flickvän i Dortmund området. Han är dessutom polare med Kevin Grosskreutz som är en av Dortmunds mest älskade spelare. Det talar för att han hamnar där, det som talar för Bayern är möjligen plånboken.

Dortmund har haft en miss Dortmund tävling nu, vinnaren blev Carina Zender

——————————————————————————————————————————————————————-

Schalke 04 siktar på att minska sin trupp ganska ordentligt i Januari fönstret. Truppen består nu utav 27 spelare och den anser man bör bantas till 22-23 stycken för att få bättre ekonomi. Spelarna som ryktas lämna klubben är följande Atsuto Uchida, Ciprian Marica, Hans Sarpei, José Manuel Jurado, Sergio Escudero och Alexander Baumjohann. Av dessa ryktas Jurado vara på gång tillbaka till La liga och Spanien igen.
Farfan kommer antagligen lämna schalke04 först i sommar och då gratis. Förhandlingarna har brutit ihop, men ännu vet ingen riktigt hur det blir med honom då han i förra veckan sade att han älskade klubben.

Även Schalke04 har haft en miss tävling, nämligen miss Schalke04 vinnare blev Janine Wöller.

——————————————————————————————————————————————————————-

Freiburgs tränare Marcus Sorg har fått lämna sitt jobb. Det har gått väldigt dåligt i ligan för Freiburg så det kom inte som någon direkt överraskning Christian Streich ersätter. Frågan är dock om han kommer göra det så mycket bättre. Freiburgs lag är faktiskt inte speciellt bra.

Leave a Comment