Liverpool borta från toppfyra. Chelsea tog viktig seger.

Liverpool åkte på en ytterligare en tung förlust, denna gången borta mot Sunderland. Detta var lagets tredje raka förlust i ligan.

Matchen var ingen höjdare, laget från Merseyside hade som så många gånger tidigare under säsongen mycket boll, men lika vanligt så har dom enorma svårigheter att skapa målchanser och när lägen finns så klarar man inte av att förvalta dessa. Offensiven har varit Liverpools stora problem under säsongen, 30 mål på 27 matcher är inget bra eller smickrande målfacit. Det är faktiskt riktigt dåligt, eller uselt kan man också säga. Ett lag som Liverpool bör kunna prestera bättre på den biten.

Många fans börjar således nu att höja sina röster om Kenny Dalglish är mannen som fortsättningsvis ska sitta på tränarposten i Liverpool, vilket i mina ögon är förståeligt att man gör. Däremot ställer jag mig frågan om att sparka tränare säsong efter säsong är rätt melodi, troligtvis inte. Däremot måste det börja hända något snart, laget blandar och ger alldeles för mycket. Vilket nu har lett till bland annat tre raka förluster. Sunderland vann alltså matchen, 1-0, genom mål av danske Nicklas Bendtner.

På tisdag gästas Liverpool av rivalen från samma stad, Everton. Det står ett Merseyside-derby på schemat. Liverpool vann det senaste derbyt som spelades på Goodison Park med siffrorna 2-0.

Roberto Di Matteo fick från sin tränarstol se sitt Chelsea vinna med 1-0, Matteos första hemmamatch som ansvarig sedan Andre Villas-Boas fått lämna Londonlaget. Målskytt var Didier Drogba. Målet betydde inte bara att Chelsea vann med just 1-0 och tog tre viktiga poäng, utan det målet betydde även mål nummer 100 av Drogba i Premier League. Drogba är därmed första afrikan att uppnå 100 ligamål i England.

Men det som troligtvis diskuteras mest efter matchen är Ricardo Fullers hjärnsläpp, en idiotisk stämpling på en liggande Ivanovic i den 25:e matchminuten. Förhoppningsvis väntar det en lång avstängning på Fuller, för sånt hör inte hemma på en fotbollsplan.

Segern innebär nu att Chelsea har 49p, lika många som Arsenal, som imorgon har hemmamatch mot Newcastle. Båda dessa lagen som vill åt den där fjärdeplatsen och sista chansen till spel i Champions League. Men värt att notera är om Arsenal vinner mot Newcastle så är man endast en poäng från Tottenham och tredjeplatsen. Vilket gör att det kan bli en bra kamp om den platsen också.

Jag räknar bort Liverpool från att kunna ta en toppfyra plats, dumt eller realistiskt kan diskuteras. Men Liverpool är nu tio poäng från just den platsen, men även om Liverpool vinner derbyt på tisdag så kan det fortfarande skilja 10p om Arsenal vinner sin match imorgon. Det är många poäng att ta igen på 10 matcher.

Däremot får man nu räkna med att Tottenham inte är så säker i toppen längre, Chelsea och Arsenal är fyra poäng bakom Spurs. Så kampen om fjärdeplatsen har nu även blivit en kamp om tredjeplatsen. Även om det är för tidigt att räkna bort Newcastle från en Champions League plats, så är det svårt eller rentav tufft vid en förlust imorgon. Som det ser ut nu så blir det en kamp mellan lagen från London som kommer göra upp om platserna tre och fyra.

Läget i tabellen just nu:

3. Tottenham 53p (28 matcher spelade)
4. Arsenal        49p (27 matcher)
5. Chelsea         49p (28 matcher)
6. Newcastle    44p(27 matcher)
7. Liverpool     39p(27 matcher)

Leave a Comment