Liverpool ett nytt Man City?

Mukesh Ambani har erbjudit att betala Liverpools skulder på 237 miljoner pund. Men då ska han också få 51 procent av aktierna i klubben. Mukesh Ambani är styrelseordförande i Reliance Industries som är ett av Indiens största företag. Företaget är en förmögenhet på 20 miljarder dollar, detta är mer än både Manchesters City och Chelseas ägare.  Enligt The Times ska förhandlingarna mellan Liverpool och Mukesh Ambani ha pågått sedab november.

Kommer Liverpool bli som många andra av Europas lag, tex City, ett ”köplag”. Ett lag som värvar och värvar och knappt ser vad pengar är värt. När Svennis tog över tränarposten i Man City så började surret och rykterna gå. Nya spelare var på väg in. Men det tog fart som först när den senaste ordföranden, Khaldoon Al Mubarak, tillträdde. Värvningar som Tevez, Barry, Adebayor, Bellamy med flera blev möjliga. Spelare som förmodligen inte City hade haft om de inte bytte ordförande i klubben.

En fråga som jag ställer mig är om Liverpool kommer gå och ta över spelarmarknaden om de får Mukesh Ambani. Isåfall tror jag att framtiden speglas av spelare som går till enorma överpris och är helt överbetalta. Pengar har längre ingen gräns. Det spelar ingen roll vilket lag som spelar på planen, det speler ingen roll vilka meriter man har och det spelar heller ingen roll vilka traditioner det finns i klubben. Det som spelaren roll i dagens fotboll är vem man har som ordförande och hur mycket pengar klubben har.

Det är just därför det är så himla roligt att se ett litet lag som Leeds komma till Old Trafford och vinna. När små lag gör det omöjliga. Nu snubblade jag kanske över till fel ämne.

Men vad vi kan förvänta oss av Liverpool är, om Ambani blir ny ordförande, ett nytt ”köplag”. Jag ska inte bara nämna City som exempel för det finns en rad olika klubbar där ute också.

1 Comment

  1. Tobias Hult

    Skulle inte vilja se Liverpool som ett köpelag, men detta är ju en dröm. Att bli av med skulderna och kunna påbörja arenabygget skulle ju helt klart leda till en ny storhetstid. Kanske även skaffa några bra läkare… Tyvärr har ju både Purslow och Ambani förnekat affären, men hoppas ändå kan man ju alltid!

Leave a Comment