Liverpool FC: säsongstarten och CL

Imorgon är det dags, Champions League börjar äntligen för Liverpool FCs del. Efter att Rafael Benitez år 2005 tog över som coach har vi tagit hem den åtråvärda cupen en gång och kommit till final en gång. Ett väldigt starkt resultat men i ligan har det tyvärr inte gått lika bra. Ingen vinst sedan 1990 och låtit Manchester United kvittera i antalet ligatitlar är inte bra. Men det kan man självklart inte skylla Benitez på då förra året poängmässigt var bästa året sedan 1990 förra året.

Iår har Liverpool FC startat ligan lite halvbra, både Tottenham och Aston Villa är bra lag fast för att vinna måste man vinna sådana matcher och absolut inte förlora. I nuläget ligger Liverpool FC 5:a i Premier League vilket inte är godkänt. Men det är mycket kvar på säsongen och jag är inte oroad över läget. Det gäller bara att hänga på tåget nu så man inte är avskuren i vår och klarar vi det tror jag fortfarande det finns en ganska bra chans att vinna.

Det största positiva hittills har helt klart varit Glen Johnson som visat upp allt vad jag har drömt om och mer. Han har fyllt på framåt och med sina snabba fötter lyckats komma fram på massor av spektakulära sätt. Hittills har högerbacken gjort två mål varav ett riktigt snyggt mål mot Stoke.

En annan spelare som har utvecklats i år är Lucas Leiva. När jag besökte Liverpool i våras var allt snack om denna person. På bussen hem pratade man om honom, på gatorna kunde man höra hans namn nämnas och i media nämnde man honom. Varje gång var det i ett negativt sammanhang och jag håller fullständigt med. Förra säsongen var Lucas ett barn, han slog felpass, vågade inte ta för sig och var allmänt nervös. Detta år har han däremot utvecklats och blivit mycket säkrare, passningskickligare och aggressivare. Tyvärr är han i mitt tycke inte tillräckligt bra för startelvan men medan vi väntar på att Alberto Aquilani ska bli skadefri funkar Lucas bra som ersättare.

För övrigt är det nu klart att efter 17 års samarbete med danska Carlsberg är det nu klart med en ny tröjsponsor. Standard Chatered Bank är det som nästa säsong kommer pryda Liverpool FCs tröjor. Jag anser att det är tråkigt att avsluta med klassiska Carlsberg men självklart är det en bra deal för klubben. Den asiatiska banken betalar 15£ miljoner/år istället för Carlsbergs 8£ miljoner/år, pengar som förhoppningsvis Rafael Benitez får handskas med.

20.45 svensk tid imorgon smäller det alltså, ungerska mästarna Debreceni kommer till Merseyside och Anfield. En match som vi bara ska vinna, visst man ska aldrig underskatta motståndarna men ska man kunna vinna Champions League ska detta bara vara tre poäng. Avslutningsvis vill jag be om ursäkt för dålig uppdatering men jag har haft massor att göra. På återseende!

Liverpool FC v Stoke City FC

Leave a Comment