Liverpool förnyar mittfältet

Igår kväll blev Xabi Alonso klar för Real Madrid, och han klarade idag läkarundersökningen. Priset verkar ligga på cirka £30 miljoner, och Alonso blir därför Liverpools dyraste övergång någonsin.

”Vi ville behålla honom men så snart han berättade att han ville lämna så började arbetet med att hitta ersättare och att göra en så bra affär som möjligt.” De orden kommer från Rafael Benítez, angående Alonso. Han säger även att Alonso hade bestämt sig redan i maj, så det verkar som att Rafa haft full koll hela sommaren.

Men för en gångs skull behöver Liverpool-fansen inte vänta länge på en ersättare. Det tog bara ett par timmar innan Alberto Aquilani blev klar för Pool, och han lämnar därmed Roma. Det enda som återstår är läkarundersökningen. Enligt vissa källor ligger prislappen på ungefär £15 miljoner, det vill säga hälften av Alonso-pengarna.

Personligen tror jag att Aquilani i framtiden kommer att bli minst lika bra som Xabi Alonso, om han bara lyckas undvika skador alltför mycket. Det är bara att hoppas att han anpassar sig snabbt och lyckas bli en publikfavorit.

Xabi_Alonso_280x390_458402a

Leave a Comment