Liverpool krossade Norwich med 5-0

Efter förlusten mot Manchester United förra helgen var det bara seger som gällde för Liverpool när Norwich kom på besök. Liverpool satte fart direkt och passningsspelet verkade flyta på. Det som framförallt stämde för Liverpool var samarbetet mellan Louis Suarez och hans nya lekkamrat Daniel Sturridge det märktes framförallt när Sturridge spelade väg spelade med Suarez till ett kanonläge men fick inte riktigt till avslutet. Men i den 26 minuten skulle Jordan Henderson avlossa sin kanon efter att bollen stutsat iväg från Suarez och därmed var det 1-0 till Liverpool. 10 minuter senare uppfattade Sturridge att Suarez var på väg framåt i en löpning hoppade över en lång boll från Jordan Hendeson och där med hade Suarez friläge Norwich målvakten Russel Martin som han enkelt gjorde en lite lobb över och gjorde 2-0 för Liverpool. Liverpool kunde därmed gå till halvtidsvila med en trygg ledning efter att ha dominerat första halvleken.

I andra halvlek kom Liverpool ut med ännu mer energi och började spela ut rejält.  I 59 minuten slår Jordan Henderson en boll ut på kanten mot Stewart Downing som tittar upp och petar in bollen till Daniel Sturridge som därmed gör sitt tredje mål på tre matcher för Liverpool och 3-0 till Liverpool. I 66 minuten petar Glen Johnson en boll bakåt och där dyker Steven Gerrard upp och smäller dit 4-0 som bara han kan göra. Slutligen ville Raheem Sterling också vara med och leka när han i 74 minuten vek in bakom Norwich backlinje och sände in en boll som Ryan Bennet lyckades peta in i eget mål och därmed var förnedringen med 5-0 fullbordad.

Ännu en match där Liverpool faktiskt lyckas förvalta sitt spelövertag på bästa sätt man har 16-3 i avslut och 71 % av bollinnehavet idag. Hemligheten enligt mig verkar vara att man varvar sitt kortpassnings spel med en lite längre boll då och då i rätt läge och att man tidigt får en ledning och på så sätt kan spela sitt passningsspel lugnt och behärskat. Rodgers spelsystem har i år antingen fungerat perfekt eller också inte alls och för Liverpool handlar det nu om att hitta en mycket stabilare nivå i spelet. Samarbetet mellan Suarez och Sturridge har så här långt varit helt perfekt och det ska bli riktigt spännande att se hur det kommer att utvecklas och hur bra Liverpool kommer att bli då. Segern innebär att Liverpool går upp på 7:e plats på samma poäng som Arsenal och West Bromwich och är med i matchen om Europa League plats igen. För Norwich del innebär förlusten att man petas ner till 13 plats i ligan.

Leave a Comment