Liverpool nostalgi

Efter sin insats mot Sunderland i helgen hyllas Fernando Torres nu av så väll Rafael Benitez, Glen Johnson såväl som engelsk press.
Samtidigt ger El Ninio hopp när han säger till Dailey Mirror att man ännu inte sett det bästa av honom.
När jag går in på Liverpools lokaltidning Liverpool Echos sida konstaterar jag vilket ansvar som ligger på Torres. I år är det nämligen 50 år sedan Bill Shankley påbörjade det arbete som skulle göra Liverpool till världens största klubb under nästan 20 års tid. Jag skulle känna det som ett stort hån mot Shanks om inte Liverpool skulle lyckas nå den här Champions League platsen. Man kan nog inte föreställa sig hur det måste kännas för en legend som Kenny Daglish som var med och utvecklade Liverpool till den maktfaktor man blev under 70 och 80-talet.
En tråkig sanning man kommer fram till när man tittar på dagens Liverpool är att dem enda i dagens Liverpool som ens skulle kunna få chansen i Shanks Liverpool under 70 och 80-talet är Gerrard och Torres. Då ska man även tänka på att Torres troligen skulle ha svårt att ta en plats i det laget då han skulle få konkurrerar med namn som Kenny Daglish, Ian Rush och Kevin Keagan så det är nog tveksamt om Torres ens skulle ta en plats i laget och i så fall skulle han troligen få bli bänkvärmare.

 Som Liverpool fan blir det ofta så att vi blickar tillbacka och snart blir vi väll som West Ham att vi måste blicka tillbacka för att ha något att se framemot.
Ofta blir man kritiserad om man börjar blicka tillbacka men man kan undra varför?
Vore det inte skönt om vi någon gång bara fick släppa tankarna på att kanske inte få spela Champions League och istället minnas de fina stunder som vi fått från Anfield. Veta att vi faktiskt en gång var dem största och veta att vi i några månader till delar titeln Englands framgångsrikaste lag i titlar räknat med United. Låt oss njuta av de här månaderna.

 Men den tiden är förbi och vi måste blicka på hur det ser ut idag.
Jag hoppas att Torres har rätt och att vi kommer få se ännu mer från honom och Liverpool framöver. Blir det bara lugnt igen i ägarfrågan tror jag att Liverpool kan resa sig igen.
Tack Shanks för framgången.

watch?v=YyvyAMb9Vj4&feature=related

Leave a Comment