Målskyttar:Luis Suarez 47´ – Shaun Maloney 30´(str), Cary Caldwell 63´
Hörnor:6-0
Bollinnehav:57%-43%
Gula kort:1-2
Räddningar:0-4

Kenny valde återigen att bänka Sebastian Coates, trots en bra match tidigare i veckan i förlustmatchen mot QPR. Istället fick även denna matchen mittbacksparet vara Carragher och Skrtel. Och just dessa två var inblandade i ledningsmålet. Dock inte till deras fördel. Efter något passivt agerande av Carragher som ställer till det för sin kollega som tvingas till en hög spark som domaren Lee Mason blåser för straff. En solklar i mina ögon. Och Shaun Maloney kliver fram och förvaltar den på bästa sätt. 0-1 är ett faktum, och ett resultat som står sig halvleken ut.

I halvlek agerar Kenny, han byter ut Henderson och sätter in Carroll. 2minuter in på halvleken kommer så kvitteringsmålet, ett mål från Suarez genom ett fint förarbete av Gerrard. Suarez gör även 2-1, men målet döms bort på grund av knuff. Återigen rätt beslut av domaren. Istället är det Wigan som återigen tar ledningen tack vare ett kyligt avslut från Cary Caldwell i 63:e matchminuten.

I 84:e minuten får 17 årige Raheem Sterling göra sin debut i Premier League. Sterling ses som ett hett framtidslöfte på Melwood, en snabb, teknisk och målfarlig vänsterytter. Han gjorde ett kort men väldigt positivt inhopp, och han kommer förmodligen få många chanser i ligan framöver.

Det var en ganska medioker match, utan något vidare tempo från något utav lagen. Många felpass, många fel beslut och få målchanser. En match där Wigan hade mer att spela för, man behöver alla trepoängare man kan få för att undvika nedflyttning. Wigan ska definitivt inte skämmas för denna vinsten, även om inget av lagen egentligen var värda en seger. Liverpools så tidigare lyckade försvarsspel lyser med sin frånvaro, mycket beroende på saknaden av danske Daniel Agger i mittlåset.

Det har skrivits, pratats och diskuterats mycket om dagens Liverpool, både på gott och ont. Men en sak är säker, laget är en gåta. En gåta utan ett svar finnes. Många trodde inför säsongen att Liverpool skulle vara ett toppfyra lag. Men man halkade efter ganska tidigt. Många trodde även på en resning efter finalvinsten i Ligacupen, men den positiva effekten är som bortblåst. Årets upplaga underpresterar helt klart i ligan, men gör bra ifrån sig i cuperna. Förutom tidigare nämnt guldet i Ligacupen så har man även chans på FA-Cupen, där en semifinal väntar.

En fråga som många Liverpool-fans nu ställer sig är om Kenny får sitta kvar på tränarposten så länge till. Uppskattningsvis är fansen kluvna, cirka 50-50% på den frågan. Vad anser du/ni, ska Kenny få fortsatt förtroende eller ska ägarna agera? Motivera gärna varför.