Liverpool-Young Boys

Liverpool var hemmalaget för denna drabbning och Young Boys var motståndarlaget i en match som skulle innehålla fyra mål och bra underhållaningsvärde framförallt i andra halvlek. Matchen slutade med ett 2-2 resultat som innebär att det fortfarande är jämt i gruppen.

Första halvlek

Liverpool startade denna match med många av sina unga spelare och framförallt spelare som har haft svårt att ta en ordinarie plats i startelvan. Young Boys däremot kom med det bästa laget de kunde mönstra.

Inledningen av matchen var mycket jämn där båda lagen inte lyckades skapa de riktigt giftiga målchanserna men den första halvtimmen kändes Young Boys som det bättre laget men de skulle komma att ändras snabbt. För när Liverpool gjorde bytet att byta in Steven Gerrard i den 30:e minuten ändrades matchbilden drastiskt till Liverpools fördel.

Efter detta byte började spelet att stämma för Liverpool och Young Boys fick för första gången i matchen problem att få tag på Liverpoolspelarna. Ledningsmålet för hemmalaget skulle komma i den 32:e minuten efter att Joe Cole vackert chippat bollen förbi målvakten och på bortre stolpen stog Jonjo Shelvey i bra position och kunde med enkelhet nicka in bollen i öppet mål.

Liverpool fortsatte med det fina spelet halvleken ut och här kändes det som att hemmalaget hade matchen där dem ville för Young Boys hade hela halvleken svårt att skapa målchanser och det fanns mycket att tänka för bortalaget i halvtid.

Andra halvlek

Andra halvlek började som den första slutade där Liverpool fortsatte att kontrollera spelet men nästa mål i matchen skulle komma från bortalaget när svensken Alexander Farnerud assisterade med ett fint inlägg men som överglänstes av målskytten Bobadilla som tog emot bollen på ett magnifikt sätt och avlossade ett hårt skott som gick in vid bortre stolpen och Young Boys hade utjämnat i matchen.

Spelet jämnades ut en aning efter målet och i detta skede i matchen var det svårt att avgöra hur den skulle sluta. Liverpool skulle återigen ta ledningen när Joe Cole placerade bollen mellan benen på målvakten efter fint förarbeta som slutade med att Gerrard passade Cole som hade sprungit inåt i planen och det var bara för engelsmannen att vända upp med bollen och avsluta.

Nu började Liverpool dominera matchen och här var det nog många som trodde att detta skulle bli resultatet och tre viktiga poäng för hemmalaget med Young Boys hade andra planer. I matchens 87:e minut passade Elsad Zverotic bollen till en medspelare och fick sedan bollen direkt tillbaka och avlossade ett fantastiskt skott som gick precis under ribban och Reina kunde inte göra mycket på det skottet.

2-2 resultatet stog sig matchen ut och besvikelsen över resultatet ligger mycket hos Liverpool som långa stunder av matchen kontrollerade spelet och förtjänade mer än en poäng om man utgår ifrån matchbilden men Young Boys gjorde en bra match och visade stor moral att på bortaplan kunna hämta upp underläge två gånger om.

Detta var en mycket underhållande match och det var extra intressant att se många unga talanger på planen som visade god klass. Förhoppningsvis levde matchen upp till förväntningarna för er också och det ska bli mycket spännande att följa fortsättningen i denna grupp.

 

Leave a Comment