Londonlagen avslutade säsongen med att vinna sina matcher

Kampen om tredjeplatsen fick ett slut. Ett vackert slut om man tillhör den röda skaran som följer Arsenal. Men om fjärdeplatsen räcker till en plats i Champions League får vi veta på lördag.

Arsenal gjorde sitt jobb genom att vinna borta mot W.B.A med 3-2. Efter första kvarten spelad ledde Hodgson mannar med 2-1 där Arsenal tagit ledningen i den fjärde minuten genom Benayoun. Sedan kvitterade WBA genom Long i 12: och tog sedan ledningen där Dorrans gjorde mål i den 15:e minuten. Men Gunners skulle inte ge upp, man hade bestämt sig för att man skulle vinna matchen. I 30:e minuten kvitterade Santos, ett resultat som stod sig till den 55:e minuten där Koscielny åter gav Gunners ledningen. Ett resultat som stod sig matchen ut. Därmed tar Arsenal tredjeplatsen och är garanterade spel i Champions League till hösten.

Även det andra laget från London gjorde sitt jobb idag, Tottenham avslutade säsongen med att vinna hemma på White Hart Lane med 2-0 mot gästande Fulham. Målskyttar Adebayor och Defoe. Ett resultat som innebär att Spurs knep fjärdeplatsen, men där deras öde står till hur det går för Chelsea i den kommande finalen i Champions League mot Bayern Munchen. Här är jag ganska övertygad om att samtliga Spurs-fans följer finalen och hoppas på en tysk seger.

Det enda vi vet är att England kommer få två lag från Manchester, City och United, och två lag från London, Arsenal och Tottenham eller Chelsea, som kommer få spela nästa års upplaga av Champions League.

Newcastle fick som jag på förhand tippade en jobbig eftermiddag. Man ställdes mot Everton på Goodison Park och Skatorna fick avsluta en annars bra säsong med en förlust. Everton vann matchen med 3-1, där samtliga fyra mål gjordes av spelare från hemmalaget. Pienaar, Jelavic och Heitinga stod för målen framåt, medan Hibbert gjorde självmål.

Trots förlusten så ska inte Newcastle vara alltför deppiga. Att man inför sista omgången skulle fightas om en Champions League plats är ett bevis på att man gjort en bra säsong. Man får nu i alla fall en plats i Europa League, vilket inte är fy skam.

Tabell (Matcher, Vunna, Oavgjorda, Förluster, Målskillnad, Poäng):
3. Arsenal 38  21  7  10  74-49  70
4.Tottenham 38  20  9  9  66-41  69
5.Newcastle 38  19  8  11  56-51  65
6.Chelsea 38  18  10  10  65-46  64

Jag lade till Chelsea här ovan på grund av att dom kan bli det fjärde laget från England i Champions League.
Chelsea vann dagens match mot Blackburn hemma på Stamford Bridge med 2-1, målskyttar Terry och Meireles och Aiyegbeni tröstmålade för Rovers.

Leave a Comment