Lördagskollen special – Chelsea öste in mål mot Sunderland

Idag är det lördag och vad innebär det? Jo, det innebär väldigt mycket fotboll såklart. Varje lördag ger vi er resultat, händelser och tabeller mm från de bästa ligorna i världen. Den här lördagen hårdbevakar vi från lite olika håll runt om i Europa. – Med uppdateringar hela dagen.

Och vi börjar med matchen mellan Stoke och Liverpool. Min första match i HD och vilken skillnad det var! Matchen skulle även innebära debut för Maxi Rodriguez, Liverpools nyförvärv från Atlético Madrid, och även nyförvärvet från i somras, Sotirios Kyrgiakos, skulle göra sitt första mål i Liverpool-tröjan. Efter en mållös första halvlek, som i princip endast innehöll en intressant straffsituation då Lucas Leiva föll i Stokes straffområde och fick gult kort för filmning, så skulle andra halvlek bli bättre. Mittbacken Kyrgiakos gjorde 0-1 efter en frispark, ett mål som inte skulle räcka till tre poäng. Liverpool kunde alltså inte hålla undan efter grekens mål i den 57:e minuten. Klockan gick och Liverpool bytte in Maxi Rodriguez och senare även italienaren Alberto Aquilani. Efter en farlig målsituation för Stoke i slutminuterna så kunde den tyska högerbacken Robert Huth kvittera i den 89:e minuten. Fem minuter lade domaren till och i de allra sista så var det otroligt nära en Liverpool-ledning efter en nick i stolpen. Resultat: 1-1.

Matchen mellan Portsmouth och Birmingham är inställd på grund av vattenfylld plan.

Hugo Rodallega missade en straffspark borta mot Wolverhampton för sitt Wigan. Resultatet 0-0 står sig och första halvlek är nu slut. (45:e minuten)
Wolves Richard Stearman har fått se gult för andra gången i matchen och är nu utvisad. (45:e minuten)
Charles N’Zogbia har gjort 0-2. Wigan går mot en säker seger. (73:e minuten)

I engelska Championship så har Sheffield United nu tagit ledningen mot Middlesbrough med 1-0.

Marcus Bergs Hamburg har vunnit med 2-0 hemma mot Freiburg. Berg byttes in i den 77:e minuten men det blev inga mål för svensken.

Manchester Uniteds Dimitar Berbatov har nu gjort 1-0 mot Burnley. (64:e minuten)
Wayne Rooney utökar Uniteds ledning till 2-0. (69:e minuten)
Mame Biram Diouf, nyförvärv från norska Molde, fastställde slutresultatet 3-0 för sitt Manchester United. (90:e minuten)

Chelsea leder just nu med 1-0 hemma mot Sunderland efter att Nicolas Anelka rundat målvakten och rullat in bollen i öppet mål. (8:e minuten)
Florent Malouda vände bort två spelare och gjorde några överstegsfinter innan han tog ett steg åt sidan och avlossade ett skott som ledde till 2-0 i regnet. (18:e minuten)
Kort därefter så är det John Terry som slår en hög djupledsboll åt Ashley Cole som skottfintar innan han, med vänster yttersida, skjuter sitt tredje mål för säsongen och Premier League-historiens 18000:e mål, resultatet är nu 3-0. (23:e minuten)
Chelsea fortsätter att ösa in mål, Efter inlägg av Ashley Cole så är det Frank Lampard som dyker fram med sitt långa högerben och sätter 4-0. Det här var Lampards 140:e mål för Londonklubben. (34:e minuten)
Michael Ballack ger Chelsea ledningen med 5-0 efter en fin nick. (52:a minuten)
Sunderland har äntligen gjort mål. För första gången sedan Mars 2001 så nätar dom mot Chelsea. Målskytt Boudewijn Zenden. (56:e minuten)
Nicolas Anelka heter målskytten som gör sitt andra och Chelseas sjätte mål i matchen. Det står nu 6-1 för hemmalaget. (65:e minuten)
Efter ett hårt inlägg så är det Frank Lampard som med skallen sätter dit 7-1. Hans andra mål i matchen. (90:e minuten)
Kort därefter så skjuter Darren Bent in Sunderlands tröstmål – 7-2. (90:e minuten)

1 Comment

  1. Lars

    Fortsätt så här fotbollsoraklet! Kanon bra läsning!

Leave a Comment