Lukas om FotbollsVM

1. Vilket lag tror du vinner VM, varför?
Spanien, de har den bästa truppen. Utmanarna skulle i så fall vara Argentina och England, men jag tror starkt på det röd-gula gänget från södra Europa!

2. Vilket av de Afrikanska lagen går längst tror du? Varför?
Elfenbenskusten, eventuellt Ghana. Elfenbenskusten är enligt mig det bästa afrikanska laget, och jag tror att de slår ut Portugal i gruppspelet. Ghana, tror jag kommer sno åt sig andraplatsen bakom Tyskland i grupp D. Åttondelsfinalerna kommer bli desto svårare, och jag tippar på att Ghana åker ut. Elfenbenskusten däremot får sig en tuff match, och resultatet vågar jag inte tippa.

3. Nordkorea, ett anonymt lag för många. Men hur långt räcker det?
Kort och enkelt – inte alls långt.

4. Det är mycket fokus på topplagen inför VM. Tror du att ett mindre lag kan chocka och utmana om titeln?
Beror på hur man definierar ”mindre” lag. Jag tror inte att det blir någon överraskning bland de som utmanar om titeln, men däremot är jag övertygad om att något ”mindre” lag kommer överraska och gå längre än väntat.

5. Vem vinner skytteligan i VM?

David Villa!

6. Vilka lag vill du ska mötas i en final och vilka lag tror du kommer att mötas i en final?

Skulle vara kul om Spanien och USA möttes i finalen, tyvärr tror jag inte så starkt på USA så jag tror att Spanien kommer vinna över Argentina i finalen den 11 juli.

7. Tillsist vad har du för sportsliga förväntningar på fotbolls-vm?
Ett spännande VM med underhållande fotboll och positiva överraskningar!

Leave a Comment