Madrid-derbyt

Real Madrid-Atletico Madrid 2-0
1-0 Ronaldo (16)
2—0 Özil (66)

Detta skulle inför matchen bli den hetaste matchen, för det stod så mycket på spel för båda lagen, men mest för real madrid som inte har råd att tappa fler poäng. Det blev också en het match på ett helt annat plan.

Det var en stentuff match från start, många hårda och ibland onödiga tacklingar. Vilket resulterade i en matchbild som var stop and go genom hela matchen, det var inget flyt alls. Och det var irriterat på plan, minsta lilla grej och bråken på plan var igång.

Inget av lagen hade övertag, spelet skede mest på mitten och anfallsmässigt tog det evigheter att komma till något för båda lagen.

Atletico hade en bra chans under den första halvleken. Den chansen kom i den 13 minuten när Diego Costa kom förbi Ramos och hade kunnat slå ett inlägg mot Falcao som hade tagit sig förbi Pepe centralt men Casillas, som den fantastiska målvakt han är räddade situationen.

Men det var Real Madrid som skulle ta ledningen. 1-0 kom i den 16 minuten. Ronaldo fälldes och tog själv hand om frisparken som gick rätt in i mål trots att tre atletico madrid försvarare stod i muren och alla tre hoppade upp.

Benzema varriktigt dålig, hans syntes inte alls under den första halvtimmen och i de resterade minuterna såg man honom två gånger, en gång då han skulle nicka men använder juanfran för mycket för att ta sig upp. Den andra gången har han lite bråttom med sin framspelning och det blir inget utav det. Jag har aldrig gillat Benzema och förstår inte alls skrik och gap om denna spelare..han försvinner ur matchbilder hela tiden och deltar ju inte ens med i spelet, han vaknar till liv när han får en boll framför fötterna. Han må göra fler mål än Higuain men Higuain deltar i spelet och gör mer för hela laget och är mer klinisk framför mål. Hoppas den fantastiska Higuain kommer tillbaka snart.

Slutet av den första halvleken i minut 36 fick real madrid en frispark som Xabi tog snabbt till Ronaldo som stod bredvid honom. Ronaldo tog ett skott och den var inte långt från att gå in. Målvakten var vaken och fick ordning på det skottet.

Ramos gör en stormatch, han hade verkligen inte låtit det störta hotet, Falcao komma till något alls.

Andra halvlek är inte bättre, den är minst lika tråkig. Benzema visa upp att han finns på plan lite då och då, där emellan är han helt totalt värdelös. Real Madrid utökade sin ledning genom ett fint skott av Özil. 2-0 kom i den 66 minuten. Ronaldo passar Benzema som tar sig förbi Juanfran och get bollen tillbaka till Ronaldo. Ronaldo i sin tur hittar en helt ren Özil och tar ett skott snyggt in i mål.

Utöver denna chans var den andra halvleken lik den första, tuff, många dueller.

Falcao visade inte upp sitt bästa jag då han har totalt osynlig och inte fick något att jobba med. Jag hoppas inte att han kommer till real madrid i sommar och tror inte heller på detta. Han var helt totalt värdelös igår, han gjorde ingenting. Jag hade större förväntningar på den spelaren.

Mourinho gjorde det mest värdelösa inbytet i världshistorien för att visa att han använder de unga spelarna, han tog in Jese Rodriguez med 30 sekunder kvar…värdelöst av Mourinho!!! antingen ger man ordentligt med tid eller så släpper man inte in någon med så lite tid kvar. Killen fick inte ens känna på bollen.

Matchen var tråkig och det var svårt att inte somna. Det hände ingenting, inget av lagen hade överdrivet många chanser. Men det viktiga för real madrid var att ta med sig sina tre poäng i sin kamp mot Barcelona.