Målkalas på San Siro

Inter – Napoli är en klassisk match i Milano, Varför?. Jo, i Milano finns det tusentals napoletaner  som tagit sig upp ifrån södern i jakten på jobb och ett ljuvare liv. Manga utav stadens invånare har ursprung ifrån Neapel området även en hel del anda områden är representerade i staden. Giuseppe min flickväns far som numera bor utanför Milano i Crema kommer själv ifrån Frattamaggiore en utav för orterna till Neapel. En flaska Nero D’avola, Arancio ett vin som är gjort på Siciliens mest populära röda vindruva och en god tallrik med Pasta salsa di pomodori con cipolla e ’nduja (http://www.nduja.info/index-en.html) blev min grund inför matchen. Napoli hade inför matchen endast 4 poäng på de 4 spelade matcherna i Serie A och 3 poäng pa San Siro ja, det skulle visa sig vara för bra för att vara sant.

Donadoni Vs. Giuseppe Baresi som substitut för den avstängde Mourinho efter att portugisen protesterat på ett domslut i  Cagliari matchen. Bara 3 minuter in i matchen fick Inter lednings målet efter en tilltrasslad situation framför De Sanctis i Napoli målet. Eto’o höll sig framme och kunde i stort sätt på mål linjen trycka in 1-0 för Inter. Inter förde matchen i första halvlek  och kunde enkelt bryta de få anfallen Napoli kom med. Det kändes som om Napoli aldrig fann sitt spel under matchen. Det märks att årets Napoli har Donadoni som manager då laget känns lika tomt som det Italienska landslaget kändes då just Donadoni var manager.  Diego Milito Inters nye skyttekung visade varför Branca tagit honom till San Siro. Bara 2 minuter efter 1-0 målet kom även 2-0 utav Milito som blivit snyggt framspelad utav Maicon som på vägen dundrat förbi 4 Napoli spelare. Det svängde friskt fram och tillbaka men, tyvärr stannade Napolis flesta försök till anfall på mitten av Inters planhalva. Efter en dryg halvtimmes spelande fick Inter hörna, Sneijder slog en perfekt boll emot en mötande Lucio som med panna satte bollen i nätet bakom De Sanctis. 3-o och Napolis kväll blev natt på en gång. Strax innan halvleks vilan fick Napoli lite syre genom Hamsik och Lavezzi. Hamsik slog hörnan ifrån höger och bollen letade sig fram till en fristående Lavezzi som gjorde sitt första mål sedan mars. Halvtids resultatet 3-1.

Andra halvlek blev mer spelande ifrån Napolis sida spelet stämde mer än vad de första 45 minuterna hade gjort. Chanserna på mål minskade dock efter halvtidsvilan. Inter bevakade sin 2 måls ledning och Napoli jobbade hårt  för en reducering. Inter var nära på att dryga ut sin ledning då Walter Samuel tvingade Napoli keepern De Sanctis till en fin en hands räddning efter att Paolo Cannavaro (Fabios lillebror) rensat dåligt. Matchen tog slut och Moratti hade all anledning till att fira då hans lag återigen tagit 3 nya poäng.