0-3 Tello (44)

1-3 Pereira (54)

2-3 Victor (57)

4-2 Messi ( 69)

Barcelona total ägde matchen. Mallorca hade inget att sätta emot. De höll emot så länge de kunde. Mallorca hade tre skott på mål under första halvlek, det var vid ett inlägg som dessvärre förvaltades illa. Den andra var i den 18 minuten när Hemed fick en boll i straffområdet och sköt mot den första stolpen med den gick utanför. Och till sist i den 23 minuten hade Mallorca en hörna, Pereira nickade och Valdes tvingades agera. Men det var Barcelona som ägde allt spel, Mallorca fick tag på bollen och en max två passar senare var den i Barcelonas händer igen och de satte i gång ett nytt anfall. 0-1 slog Xavi in direkt på en frispark i den 27 minuten. I den 42 minuten satte Messi 0-2. Han gjorde som han alltid gör, först drog han upp tempot och fintade bort sin gubbe och sköt ett skott som målvakten var på men den gick in i mål i alla fall. Två minuter senare gjorde Tello 0-3 när han tog ett skot utanför straffområdet.

Andra halvlek var likadan fast Mallorca började hitta egna anfall oftare. I den 54 minuten satte Pereira 1-3. Det var faktiskt början på en bra period för Mallorca, de kom upp till anfall och lyckades i alla fall hålla i bollen i mer än tre passar innan en Barcelona spelare tog hand om den.

Tre minuter senare satte Victor 2-3 efter att Busquets tagit bollen med handen. Nu var det match igen och för en stund såg det ut som att Mallorca faktiskt kunde göra något  men snart var det roliga slut för hemma laget då Barcelona satte i en ytterligare växel. I den 69 minuten kom avgörandet.  Leo Messi satte  4-2 efter att ha tagit ett skott inne i straffområdet. Och det var det som punkterade matchen totalt och blev också slut resultatet.

Barcelona hade som sagt total kontroll på matchen, det fanns ingen som helst tvekan om vilka som skulle vinna. Mallorca hade egentligen inte mycket att sätta emot, deras plan var håll emot så länge ni kan kändes det som. I slutet på första brast allt för hemmalaget och på loppet av två minuter hade man släppt in två mål, varav den ena var målvakten på och ska ta hand om.

Av: Sara Khatmi