0-2 Ronaldo (21)
0-3 Higuain (70)
0-4 Ronaldo (72)
0-5 Callejon (90+)

Mallorca brukar i vanliga fall betyda problem för real madrid, men denna gång var det annorlunda. Real Madrid satte direkt från början ett högt tempo och det var ingen tvekan vilka som var det bättre laget. Mallorca hade problem i försvaret och det märktes, redan i den åttonde minuten missade försvaret Higuain och hade kunde enkelt sätta 0-1. Direkt efter målet fortsatte madridlagets dominans men efter en stund när laget lugnat ner sig kom en period då Mallorca hade ett par chanser och kom iväg på sina första anfall. Inget av de resulterade i något farligt. 0-2 kom i den 21 minuten efter en fantastisk pass från Higuain till en fri Ronaldo som mycket snyggt satte målet i den bortre stolpen. Ett par minuter efter 0-2 målet satte Özil en magisk boll på Ronaldo men han missade målet den gången. Strax innan halvtid fick vi se Ramos göra bort sin försvarare och kom i ett magiskt skottläge men han valde att försöka spela bollen till Higuain som stod vid den bortre stolpen men en Mallorca spelare kom emellan.

I första halvlek hade Mallorca verkligen ingenting att komma med, deras anfall var tama och ledde ingenstans och Real Madrids anfall kom i vågor hela tiden utan stopp.

Andra halvlek fortsatte som den andra slutade, real madrid ledde spelet och Mallroca jagade mest utan resultat. Real Madrid drog ner på intensiteten och anfallen blev färre och tempot lägre men de tappade aldrig kontrollen.

0-3 kom genom en underbar pass från Ronaldo, han slog en öppnade passning till Higuain som bara behövde placera bollen bakom målvakten. Två minuter senare kom 0-4 när Di maria hittade Higuain som i sin tur hittade en totalt omarkerad och bortglömd Ronaldo som hamnade ensam ned målvakten och placerade bollen enkelt i mål.

Det blev det sista som Di Maria gjorde då han blev utbytt mot José Callejon innan matchen kom igång igen. Efter 0-4 målet hittade Higuain och Ronaldo varandra allt mer och såg ut att trivas med varandra.

Nästa byte för Real Madrid blev Higuain mot Morata och sista bytet var Alonso som för övrigt missar nästa helgs match på grund av för många gula kort mot Albiol.

Kvällens sista mål gjorde Callejon efter framspelning av Morata och Özil. Morata gjorde för övrigt en bra insats under den tid han fick, hans framspelning till Özil var underbart bra och han var ständigt aktiv och ville mycket.

Mallorca hade en bra chans på hela matchen, det var när Pepe skulle rensa bort en boll och precis som emot Dortmund i förra veckan satte han sig själv i trubbel men denna gång fanns det folk runt honom som lyckades reda ut den situationen.

Matchens bästa spelare var utan tvekan Higuain, han gjorde två av målen och spelade också fram till två andra. Han ville mycket och var alltid spelbar i anfallet. En mycket bra insats av den argentinska anfallaren.

I veckan väntar den första matchen i copa el rey mot Alcoyano. Där kommer vi att få se ett B lag betonat real madrid med spelare som Albiol, Adan, Nacho, Morata och kanske till och med Kaká som trots att han visat att han är i form bänkades hela matchen.

Av: Sara Khatmi